Hyundai plaanib järgmiseks aastaks kardinaalset muutust

Copy
Ott Tänak Läti MM-rallil.
Ott Tänak Läti MM-rallil. Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

Pühapäeval tuli avalikuks, et Ott Tänak jätkab Hyundai rallitiimis sõitmist ka järgmisel hooajal. Tema tiimikaaslased on veel lahtised, kuid võib juhtuda, et aastaid kasutatud n-ö kolmanda sõitja poliitikat muudetakse kardinaalselt.

Kui Hyundai WRC tiimijuhiks sai 2019. aastal Andrea Adamo, hakkas ta juurutama süsteemi, kus meeskonnal on kaks põhisõitjat ning kolmandas autos sõidavad hooaja peale mitu sõitjat.

Tänavu on Lõuna-Korea tiimi eest kõigil etappidel sõitnud Ott Tänak ja Thierry Neuville ning kolmandat autot jaganud Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo.

See on tekitanud sõitjatele pikad võistluspausid, mis on ilmselt mõjunud ka nende enesekindlusele ja autotunnetusele. Abiteboul avaldas, et Hyundai võib 2025. aastal oma lähenemisviisi muuta.

«Ma tõesti mõtlen sellele, mida oleks vaja teha – ma arvan, et meil pole kõik hästi. Järgmiseks aastaks on vaja teha midagi teistmoodi,» ütles Abiteboul Dirtfishile.

Ta lisas, et selle kolmanda sõitja valik pole kindel. Suuresti ka seetõttu, et Rahvusvaheline Autoliit (FIA) pole veel kinnitanud kõiki reglemente ka järgmiseks hooajaks. «Üks asi, mida ma tahaksin teada, on see, kas määrustikku muudetakse, punktisüsteemi muudetakse. Siis saaksime järgmiseks aastaks teha õige otsuse.»

Tagasi üles