Vaata, milline näeb välja 2025. aasta WRC kalender (1)

Copy
Ott Tänak Läti MM-rallil.
Ott Tänak Läti MM-rallil. Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

Täna, 31. juulil 2024 kinnitas FIA ehk Rahvusvahelise Autoliidu mootorispordi nõukogu 2025. aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste kalendri.

Tuleva hooaja kalendrisse kuuluvad muljetavaldavad 14 etappi, mille hulgas on juba nii tuttavaid korraldajariike, tagasitulijaid kui ka lisaks päris uusi riike, kus varasemalt MM-etappi korraldatud ei ole.

Esimest korda saavad WRC kalendrisse etapid, mis toimuvad Kanaari saartel, Paraguays ja samuti ka Saudi Araabias. Seejuures sõidetakse Mandri-Euroopas varasemast vähem etappe ning 2025. aasta kalendris ei ole näiteks Läti, Poola ega Horvaatia MM-rallisid, mis toob kindlasti uut publikut ka WRC Delfi Rally Estoniale juba juulikuu keskpaigas.

2025. aasta WRC kalender:

WRC promootori tegevjuht, Jona Siebel ütles kalendrit kommenteerides: «See on äärmiselt põnev kalender, mis ühendab ideaalselt meie traditsioonilised rallid kolme uue väljakutsega, millest kaks asuvad väljaspool Euroopat, rõhutades taas meie meistrivõistluste ülemaailmset atraktiivsust. Prantsuse Alpide jääst, põlvini ulatuvast lumest Rootsis, Keenia ja Sardiinia pimestavast tolmust, suure kiirusega kruusateedest Eestis ja Soomes ning lõpuks Saudi Araabia kõrbeni – mitmekesisus, mida me 2025. aastal pakume, on ületamatu.»

WRC Rally Estonia 2025 sõidetakse Tartus ning Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Kastre, Peipsiääre ja Mustvee valla teedel 17.-20. juulini.

Rally Estonia rallidirektor Urmo Aava sõnas pressiteate vahendusel: «Eesti rallispordi tase on hetkel väga kõrge ja meil on väga hea meel, et Otile ja Martinile on juba tihedalt kannul mitmed Eesti noored. Sellel aastal on tugevalt olnud näha järgmise generatsiooni tõusu ning väga head kiirust on näidanud nii Georg Linnamäe kui ka Robert Virves ning muidugi Romet Jürgenson, Jaspar Vaher, Patrick Enok ja Joosep-Ralf Nõgene. Kui noored selliselt arenevad siis rallispordi tulevik on helge ning tekib teistmoodi rahvuslik konkurents Eesti enda kangelaste vahel, lisaks toob see jällegi ka rohkem noori publiku sekka.

Tänavune MM-etapp meie naaberriigis Lätis tõestas samuti, et seal on väga kõrge tase nii korralduses kui ka rajal, sest nende enda rahvuskangelane Mārtiņš Sesks näitas kodupubliku ees väga head sõitu ning tõestas, et kui noortele anda võimalus siis on tulemuseks väga kiire ja plahvatuslik areng. Kohalik kangelane ja kõrgetasemeline korraldus annab kindlasti väga suure tõuke rallispordi tuntuse kasvamisele Läti turul ning see tähendab, et tulevikus võib ka pealtvaatajate turg kahekordistuda ja usun, et saame seda näha juba järgmisel aastal WRC Rally Estonial.»

Rally Estonia 2025 pääsmed tulevad müügile juba sellel reedel kell 10.00.

Märksõnad

Tagasi üles