Kas Ogier sõidab tiitlile või mitte? Soomes selgub!

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Prantsusmaa ralliäss Sébastien Ogier on teatanud, et ta kaalub üheksanda maailmameistritiitli püüdmist, kuid otsuse selle osas langetab ta pärast Soome rallit.

Ogier kaotab sõitjate meistrivõistluste tabelis liidrile Thierry Neuville'ile 28 punktiga. Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala sooviks, et prantslane osaleks kõigil ülejäänud etappidel sel hooajal. DirtFishile antud intervjuus rääkis Ogier, et ta mõtleb Latvala soovi peale. Pärast Soome rallit saab selgeks, kas Ogier osaleb hooaja viimasel kolmel etapil või mitte.

«See ei olnud ilmselgelt eesmärk, mille ma enne hooaega seadsin,» ütles Ogier sõitjate meistritiitli kohta. «28 punkti on ikkagi suur vahe. Aga ma olen aus, et kui võimalus tekib, siis ma võitlen tiitli eest. Loomulikult võitlen selle eest ka siis, kui see on aasta lõpu poole eesmärgiks saanud. Ma keskendun ühele rallile korraga. Praegu võin kinnitada, et mul kõik rallid ei ole aasta lõpuni veel planeeritud.» 

Võtmeküsimus on see: kui palju suudab Ogier Soomes vahet Neuville'ga vähendada? «Sa võid laupäeval vähendada vahet kolme ja pühapäeval kahe punktiga. Sellest on kahju, sest rallivõidud on võrreldes eelmiste hooaegadega tähtuse natuke kaotanud. Seepärast ongi 28 punkti ikka suur vahe. Ma räägin hea meelega pärast Soome rallit, kuid juba võin ette öelda, et Kreeka rallil olen stardis,» sõnas prantslane.

Tšiili rallile registreerimine lõpeb 27. augustil, kuid Kreekas toimub etapp alles septembris. Peale seda on 17-20. oktoober Kesk-Euroopa ralli ning hooaja lõpetab novembrikuine Jaapani ralli.

Neljapäevast pühapäevani kihutavad maailma kõige kiiremad rallisõitjad Soomes. Postimees toob hooaja üheksanda etapi teieni põhjaliku tekstipõhise blogi kaudu.

Tagasi üles