Hyundai sai trahvi: Tänaku autoga sõitnud mehaanik ületas kiirust 72 km/h

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Scanpix / IPA / SIPA

Täna peetakse Soome ralli esimene kiiruskatse. Eile Ott Tänaku autoga sõitnud Hyundai mehaanik ületas kiirust 72km/h, mille tõttu määrati võistkonnale ka rahatrahv.

Kohtunike otsusest selgub, et eile õhtul fikseeris Safety Tracking seade auto kiiruseks 172 km/h piirkonnas, kus piirkiirus on 100 km/h. Kohtunikud kutsusid kokku Hyundai meeskonna esindaja Tolga Ozakinci ning juhtivinseneri Jan De Jongiga, et viimased olukorrale selgust tooksid.

De Jong selgitas, et Läti rallil oli neil probleeme ralliautode klaasipuhastitega. Testimaks, kas see probleem on Soome ralliks valmistudes korralikult lahendatud, käis üks Hyundai mehaanik autoga teel sõitmas. Seda tehes oli ta rohkem keskendunud klaasipuhastite töötamisele kui lubatud piirkiirusele.

Ozakinci kinnitas, et klaasipuhastite probleemi arutati ka nende viimasel meeskonnakoosolekul. Hyundai sõitjad tundsid muret kiiretel Soome ralli katsetel rikkis klaasipuhastitega sõitmise osas. Nii De jong kui ka Ozakinci palusid kohtunikelt juhtunu pärast vabandust.

Kohtunikud otsustasid Hyundai meeskonnale määrata 5000 euro suuruse rahatrahvi.

Neljapäevast pühapäevani kihutavad maailma kõige kiiremad rallisõitjad Soomes. Postimees toob hooaja üheksanda etapi teieni põhjaliku tekstipõhise blogi kaudu.

Tagasi üles