Tänaku nukrad kuud: kolm kiiret kruusarallit, kolm suurt jama (4)

Copy
Ott Tänak (valges).
Ott Tänak (valges). Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Viimased kolm kuud pole Eesti ralliässale Ott Tänakule kerged olnud.

Juuni lõpus võitis Tänak Poola ralli publikukatse. Enne esimest pikemat võistluspäeva juhtis eestlane meeskonnakaaslase Thierry Neuville'i ees täpselt sekundiga. Ka teist päeva alustas Tänak võimsalt, kui teisel kiiruskatsel oli tema edu veel Neuville'i ees 7,1 sekundit, ent pärast 16,7 km vaheaega tuli võistlus katkestada. 

Tänak põrkus suurel kiirusel kokku hirvega, mis edasise sõitmise võimatuks muutis. Nõnda ei saa selles olukorras kedagi süüdistada ja lihtsalt peab tõdema, et Eesti rallimehel oli tohutult ebaõnne.

«See oli meie jaoks väga halb ebaõnn. Tagasi vaadates olime sirgel lõigul, kuid põõsast väljunud hirve ja kokkupõrke vahel oli ainult 0,26 sekundit. Seal ei olnud aega reageerida ja olukorda vältida,» rääkis Tänak.

Juuli alguses sõideti Lõuna-Eestis Rally Estonia, kus Tänak tegi kolmandal kiiruskatsel avarii ning auto käis üle katuse. Eesti ralliässal läks ühel kiirel hüppel auto käest ning see käis üle katuse, ta viidi koos paarimees Järveojaga haiglasse kontrolli.

«Rally Estonial osaledes tegime tänasel esimesel katsel SS2 Raanitsal avarii. Selle iseloomu tõttu viidi meid Tartu haiglasse tervisekontrolli. Nii mina kui ka Martin tunneme end hästi, meiega on kõik korras,» kirjutas Tänak sotsiaalmeediasse.

Augusti alguses Soome ralli kolmandal kiiruskatsel tegi Tänak taas karmi avarii, mis juhtus katse alguses, vähem kui 2 km pärast starti. Pärast seda pandi ka kolmas kiiruskatse mõneks hetkeks pausile. Tänak tabas auto parema küljega ainsat puud väliskurvis..

Hyundai teatas, et Tänakuga on kõik korras. Soome ralliraadio teatel tulid Tänak ja Järveoja ise autost välja, aga viimane kurtis seljavalu üle. Yle andmetel viidi Järveoja helikopteriga haiglasse kontrolli.

Kui tuleb täpsem info Järveoja seisundi kohta, siis anname sellest teada esimesel võimalusel.

Tagasi üles