PUNKTITABEL Ogier tõusis Tänaku kannule, Neuville suurendas edu (3)

Copy
Sebastien Ogier (vasakul) ja Ott Tänak.
Sebastien Ogier (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kuigi Soome MM-ralli lõpeb homme, jagati nädalavahetuse kõige priskemad punktid tänase võistluspäeva järel. 

Sellest hooajast on kasutusel süsteem, kus laupäeva järel esikohal olev sõitja saab 18 ning tema järel tulevad sõitjad vastavalt 15, 13, kümme, kaheksa, kuus, neli, kolm, kaks ja ühe silma.

Oluline on märkida, et punktide teenimiseks peavad sõitjad homme ralli lõpetama. Nad võivad küll oma tänaselt kohalt langeda või tõusta, aga katkestamine on silmade teenimiseks keelatud.

Täna teeniti punkte nõnda: Kalle Rovanperä 18, Sébastien Ogier 15, Thierry Neuville 13, Adrien Fourmaux kümme, Sami Pajari kaheksa, Oliver Solberg kuus, Jari-Matti Latvala neli, Lauri Joona kolm, Nikolai Grjazin kaks ja Mikko Heikkilä üks.

Märkida tasub mitut asja: Solberg, Latvala, Joona, Grjazin ja Heikkilä sõidavad Rally2-autoga ehk klassi võrra nõrgema autoga kui tipud; Robert Virves oli päeva viimase katse eel kaheksas ehk teel karjääri esimeste MM-punktideni, kuid lahti läinud ja esiklaasi blokeerinud kapoti tõttu kaotas ta mitu minutit; esimesena jäi punktita Georg Linnamäe; tiitliheitlejad, eile karmi avarii teinud ja katkestanud Ott Tänak ning laupäeva esimeses pooles tehnilise probleemi tõttu minuteid minetanud Elfyn Evans jäid tühjade kätega.

MM-sarja punktitabelis on seis seega järgnev:

  1. Neuville 158 punkti
  2. Tänak 137
  3. Ogier 132
  4. Evans 132
  5. Fourmaux 111
  6. Rovanperä 104
  7. Takamoto Katsuta 65
  8. Andreas Mikkelsen 29
  9. Dani Sordo 27
  10. Esapekka Lappi 27

Muutus on toimunud ka võistkondlikus arvestuses: Hyundai pole enam liider, kuna neil on 370 punkti ja Toyotal 383.

Muide, Ogier ütles Soome eel, et langetab üheksanda tiitli jahtimise otsuse käesoleva ralli tulemuste põhjal. Praegu tundub, et prantslane astub Neuville'i, Tänaku ja Evansiga lahingusse.

Homme on võimalik Ogier'l Neuville'ile veelgi lähemale jõuda, kuna pühapäeval on võimalik teenida kuni 12 punkti. Punktikatsel teenib parim viis, teine koht neli, kolmas kolm, neljas kaks ja viies ühe silma. Võistluspäeva arvestuses jagub punkte seitsmele paremale, kiireim saab seitse, aeglaseim ühe silma.

Tagasi üles