VIDEOD Rovanperä sõitis Soome MM-rallil liidrikohalt puusse ja katkestas (2)

Copy
Kalle Rovanperä Soome rallil.
Kalle Rovanperä Soome rallil. Foto: Nikos Katikis / DPPI / Panoramic / IMAGO / Scanpix

Soome MM-ralli viimane võistluspäev pakub draamat. Toyota sõitja Kalle Rovanperä liikus kindlalt oma esimese võidu suunas koduteedel Jyväskylä rallil, kuid 19. kiiruskatse viimastel kilomeetritel sõitis ta vasakkurvis teelt välja, põrutas Toyota Yaris Rally1-autoga vastu puud ning oli sunnitud katkestama.

Rovanperä trajektooril püsimist segas keset teed lebanud keskmisest suurem kivimürakas, mida soomlane püüdis vältida. Auto vajus aga sõidusoonest välja ning nii sõitsidki Rovanperä ja kaardilugeja Jonne Halttunen teelt välja ja vastu puud.

Mehed pääsesid omal jõul autost välja ja tundub, et nad pääsesid ehmatusega. Rovanperä edumaa esikohal oli ülikindel, lähim jälitaja oli tiimikaaslane Sébastien Ogier, kes jäi temast maha 45,8 sekundiga.

19. kiiruskatse oli Toyotadele üldse õnnetu. Juba eile kõrgest mängust välja kukkunud Elfyn Evans püüdis punktilisa teenida pühapäevaste katsetega, kuid ka tema sõitis katsel teelt välja. Waleslane läks liiga suure kiirusega kurvi, sõitis kraavi ja põrkas ka veel vastu puud.

Nüüd kerkiski Ogier liidriks ning liigub omakorda karjääri teise Soome ralli võidu poole, seni on ta meie põhjanaabrite juures võitnud vaid 2013. aastal. Thierry Neuville tõusis omakorda teisele kohale (+42,5) ja kolmas on Fordiga sõitev Adrien Fourmaux (+1.15,4).

Tagasi üles