Ogier teeb tõenäoliselt kaasa terve järelejäänud MM-hooaja

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Pühapäeval Soome ralli võitnud Sébastien Ogier tunnistas pärast võistlust, et toimunud sündmuste tõttu on tema osalemine ülejäänud MM-hooajal vältimatu.

Ogier pole alates 2021. aastast WRC-sarjas täiskohaga võistelnud, kuid Soome ralli etteaste jooksul tuli aeg-ajalt jutuks, et ta võiks tänavu võidelda üheksanda MM-tiitli eest, kuigi pole teinud kaasa kõigil etappidel.

Seni peetud üheksast rallist vaid kolm (Rootsi, Safari ja Poola) vahele jätnud Ogier on sattunud sõitjate tiitlivõitlusse sisuliselt juhuslikult, talle on tulnud kasuks täiskohaga sõitjatega võrreldes parem stardipositsioon.

Tema missioon sel hooajal oli alati aidata Toyotat meeskondlikuks meistriks, kuid kuna Ott Tänak ja Elfyn Evans Soomest punkte ei teeninud, siis nüüd ongi 40-aastane prantslane MM-sarja liidri Thierry Neuville'i lähim rivaal, jäädes belglasest maha 27 punktiga.

«Eks peab vaatama, aga tundub, et mul pole muud võimalust,» vastas Ogier pärast oma karjääri 61. MM-ralli võitmist DirtFishi küsimusele, kas teda näeb startimas ka järelejäänud neljas MM-etapil.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala ütles kaks nädalat tagasi pärast Läti rallit, et ta räägib Ogier'ga ülejäänud MM-sarjas startimisest. «Väike arutelu käib,» kinnitas Latvala ka pärast Soome etappi.

Tagasi üles