Suvebiatloni maailmameistrivõistlused toovad Otepääle mitmeid nimekaid laskesuusatajaid

Copy
Sprindidistantsi maailmameistritiitlit läheb kaitsma Tuuli Tomingas.
Sprindidistantsi maailmameistritiitlit läheb kaitsma Tuuli Tomingas. Foto: Reiko Kolatsk / Eesti laskesuusatamise föderatsioon

22.–25. augustini Otepääl toimuvatel IBU suvebiatloni maailmameistrivõistlustel astub võistlustulle üle 300 laskesuusataja 30 riigist. Mitmete maailma tipplaskesuusatajate seas asub sprindidistantsi maailmameistritiitlit kaitsma Tuuli Tomingas.

Neljal võistluspäeval läheb Tehvandi Spordikeskuses jagamisele 12 maailmameistritiitlit, kuus täiskasvanute ja kuus juunioride arvestuses. «Võistlus saab olema kõrgetasemeline, sest osalevad kõik suviseid maailmameistrivõistluseid oluliseks pidavad riigid koos talviste tippude ja tippu pürgivate juunioritega, sealhulgas medalilootustega Eesti koondis,» ütles võistluskomitee esimees Hillar Zahkna.

Esinumbritega sõidavad Otepääle Soome, Tšehhi, Slovakkia, Ukraina, Läti, Leedu, Rumeenia, Bulgaaria, Kasahstani, Poola ja Belgia koondised. Lisaks on nimekatest sportlastest starti tulemas prantslastest vennad Fabien ja Émilien Claude ning Rootsi koondislane Jesper Nelin.

Tehvandi Spordikeskus on rahvusvahelises vaates suvebiatloni võistluste korraldamiseks üks sobivaimaid võistluspaiku. «Tehvandi rajad on korraliku asfaltkattega ja hästi välja arendatud ning lasketiir suurepärases korras. Suvisteks laskesuusatamise treeninguteks on Tehvandi üks parimaid kohti maailmas, mida kinnitab see, et järjest enamate riikide koondiseid peavad siin suvel oma treeninglaagreid,» ütles Zahkna.

Norra paneb juunioride klassis välja järelkasvukoondise, kellest mitmed noppisid medaleid möödunud talvel Otepääl peetud noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel. «Alaliitude vahelise koostöö raames pidasime juba eelmisel aastal Norra ja Eesti järelkasvukoondistega ühislaagreid.

Kuna norrakatele Tehvandi tingimused meeldivad, tulevad nad ka sel aastal suvebiatloni maailmameistrivõistluste ajaks Otepääle laagrisse ja teevad tiitlivõistlustel kaasa,» ütles Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni spordidirektor Kauri Kõiv, kes kinnitas, et Eesti koondis on Otepääl väljas oma parimas koosseisus.

IBU suvebiatloni maailmameistrivõistlused toimuvad 22.–25. augustini Otepääl. Võistlustele saab kaasa elada nii lasketiirutribüünilt kui rajalt. Õhtuti pakuvad kontserdielamusi nublu, Curly Strings ja Põhja-Tallinn. Rohkem infot leiab võistluste kodulehelt.

Tagasi üles