Kahekordset olümpiamedalisti ähvardab 15-aastane vangistus

Copy
Rohan Dennis
Rohan Dennis Foto: REUTERS / Maja Smiejkowska / Scanpix

Jalgrattamaailma suurkuju Rohan Dennis sai ametliku süüdistuse oma abikaasa Melissa Hoskins mõrvas.

Austraalia prokuratuur süüdistab Dennist oma abikaasa Hoskinsi mõrvas. Kuritegu pandi toime möödunud aasta 30. detsembri öösel Adelaide'is, kus endine rattakuulsus autoga oma abikaasale otsa sõitis.

Politsei teatel ei peatunud Dennis isegi olukorras, kus tema abikaasa auto esiosal rippus. Naine püüdis ukselingist kinni haarata, et auto peatada, ent see tal ei õnnestunud. Lõpuks rauges naise jõud ning Dennis kihutas abikaasast üle. Meedikud saabusid küll kiiresti sündumuskohale, ent kannatanu elu polnud enam võimalik päästa.

Sel nädalal esitati Dennisele kodumaal ametik süüdistus tapmises. Samuti süüdistatakse teda ohtlikus liiklemises ja seal ükskõikselt tegutsemises. Kui endine rattatäht peakski karistuse saama, siis ähvardab teda kuni 15-aastane vangistus. Dennisel on võimalik otsus oktoobrini edasi kaevata.

Hukkunud 32-aastane Melissa oli edukas rattur nii maanteel kui ka trekil, võites muu hulgas ka võistkondliku MM-tiitli. Sportlaskarjäärile tõmbas ta joone alla 2017. aasta lõpus. Õige pea abielluti Rohaniga. Paaril on kaks last.

Rohani karjäär oli veel edukam. Ta krooniti kahel korral eraldistardi maailmameistriks. Lisaks on mais 34. sünnipäeva tähistanud austraallane võitnud vähemalt ühe etapi nii Tour de France'il, Giro d'Italial kui ka Vueltal. Tema auhinnakapis on kaks olümpiamedalit ja veel erinevaid tiitlivõistluste autasusid.

Märksõnad

Tagasi üles