OTSUSTATUD Vaata, kes nimetati Southgate`i taandumise järel Inglismaa koondise ajutiseks peatreeneriks

Copy
Lee Carsley
Lee Carsley Foto: MOLLY DARLINGTON / Action Images via Reuters / Scanpix

Inglismaa jalgpalliliit nimetas Gareth Southgate`i taandumise järel koondise ajutiseks peatreeneriks 50-aastase Lee Carsley.

Carlsey on olnud Inglismaa alla 21-aastaste noortekoondise peatreener alates 2021. aastast. Ta viis meeskonna 2023. aastal esimest korda 39 aasta jooksul noorte EM-kullani.

Carsley esimesed mängud rahvusmeeskonna peatreenerina leiavad aset juba septembris, mil algavad UEFA Rahvuste liiga mängud, kus B-divisjoni langenud Inglismaa läheb vastamisi Iirimaa ja Soomega.

«Uhke inglasena on mul olnud au mängida rahvuskoondise eest ning hiljem neid juhendada. See on tähendanud mulle väga palju ja ma olen andnud endast kõik. Kuid on aeg muutusteks ja uueks peatükiks. Pühapäevane finaal Berliinis Hispaania vastu oli minu viimane mäng Inglismaa peatreenerina,» sõnas Southgate pressiteates.

Southgate on kõige kauem ametis olnud Inglismaa jalgpallikoondise peatreener. 53-aastane inglane nimetati ametisse 2016. aastal ja ta juhendas rahvuskoondist neljal suurturniiril. Tema käe all mängis Inglismaa koondis 102 mängu ning võitis nendest 61.

Järgmine peatreener paigas?

Inglismaa meedia väitel on kohalik alaliit jõudnud suusõnalisele kokkuleppele hispaanlase Pep Guardiolaga, kes kõige muu hulgas võitnud Meistrite liiga nii Barcelona kui ka Manchester Cityga. Neist viimasega kaasnebki väike «aga.»

Üks aegade edukamaid treenereid tahaks lõpetada veel ühe hooaja klubirindel. Nõnda saaks ta Inglismaa koondise etteotsa asuda alles aasta pärast. Kuuldavasti ollakse selleks aga valmis, seniks juhendaks meeskonda ajutine pealik.

Tagasi üles