Eesti korvpalli järelkasvukoondis alustas EMi kindla võiduga

Copy
Roman Avdejev (number 14) ja Rasmus Vuks (number 7).
Roman Avdejev (number 14) ja Rasmus Vuks (number 7). Foto: fiba

Eesti noormeeste U16 korvpallikoondis alustas EMi võiduga, kui turniiri avamängus alistati 78:53 Austria eakaaslased, vahendas basket.ee.

Eesti alustas mängu rabedalt ning esimene veerandaeg kaotati 22:23. Teisel poolajal saadi aga kaitses asjad pidama, lastes vastastel visata vaid üheksa silma. Teisel poolajal domineeris Eesti, näitas võimu ning lõpptulemuseks jäi kindel võit 78:53.

Eesti eest tegi Roman Avdejev vaid 15 minutiga võimsa kaksikduubli, visates 12 punkti ja võttes 13 lauapalli. Jesper Roman lisas 13 ning Kaspar Vuks ja Sten Adamson mõlemad 12 silma.

Austria tabas kaheseid vaid 18,9-protsentilise täpsusega. Nende resultatiivseim mängija oli Lenny Benczak 11 punktiga.

Eesti U16 koondise peatreener Brett Nõmm: «Oli küll väga rabe ja krobeline, aga õnneks tuli võit. Vastased olid pisut ebamugavad ka meie jaoks. Kui tavaliselt eestlased on lühem võistkond, siis seekord olime ise pikem võistkond ja jäime agressiivsuse ja üks-üks kaitsega hätta alguses. Teisel veerandajal suutsime kaitses parandada ennast, vastased viskasid ainult üheksa punkti, aga rünnak oli endiselt rabe.

Õnneks kolmandal veerandil suutsime eduseisu suurendada ja siis neljandal kontrollisime rahulikult lõpuni. Head meelt teeb kindlasti see, et me selle võidu suutsime ära võtta, murelikuks teeb ründemäng. Suures plaanis algus on tehtud, loodetavasti nüüd esimene rabistamine ja muretsemine on poistel üle läinud ja näitame järgmistel päevadel juba paremat mängu.»

Eesti koondis mängib U16 EMi B-divisjonis järgmises mängus 10. augustil kell 14.30 Ukrainaga.

Tagasi üles