Manchesteri derbis mängiti penaltiseerias välja hooaja esimene karikas

Copy
Manchester City suutis nelja-aastase võidupõua superkarikas lõpetada.
Manchester City suutis nelja-aastase võidupõua superkarikas lõpetada. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS/Scanpix

Inglismaal sai jalgpallihooaeg alguse traditsioonilise superkarikaga, kus kohtusid valitsev meister Manchester City ja karikavõitja Manchester United. Superkarikas rändas üle mitme aasta Manchester Cityle.

Manchesteri derbi esimeses vaatuses tuli väravaid väga kaua oodata. Avapoolaeg lõppes väravateta, ent viimasel pooltunnil hakkas siiski juhtuma. 82. minutil haaras United juhtohjad, kui osavalt mängis mitu kaitsjat üle Alejandro Garnacho, kes palli rahulikult paremasse nurka suunas.

United näis võidu suunas liikuvat, ent Cityl oli siiski vastus varnast võtta. 89. minutil leiti karistusalast 30. sünnipäeva tähistav Bernardo Silva, kes peaga viigi tabloole seadis. 1:1 tulemusega kohtumise normaalaeg ka lõppes.

Ingilsmaa superkarikas ei mängita lisaaega ning sestap otsustati võitja penaltiseerias. Ka seal liikus esialgu paremini United, kuna kohe seeria alguses eksis Silva oma sooritusel. 3:2 eduseisul luhtas oma löögi Unitedi ääreründaja Jadon Sancho ning hiljem tegi sama ka keskkaitsja Jonny Evans. Nõnda teenis City penaltiseerias 7:6 võidu.

Tegemist oli City jaoks esimese Inglismaa superkarika võiduga pärast 2019. aastat. Seejuures oldi kaotatud viimased kolm finaali vastavalt Londoni Arsenalile, Liverpoolile ja Leicesterile. United mängis superkarikas finaalmängus esmakordselt pärast 2016. aastat.

Tagasi üles