Eesti järelkasvukoondis jätkas EMi võidukalt

Copy
Eesti U16 korvpallikoondis.
Eesti U16 korvpallikoondis. Foto: fiba

Eesti U16 noormeeste korpvallikoondis kohtus laupäeval Euroopa meistrivõistlustel Ukraina eakaaslastega, keda võideti seisuga 78:67, vahendas basket.ee

Eestlased alustasid mängu edukalt, kui esimene ja teine veerandaeg võideti ning poolajale läks Eesti 41:30 eduseisul. Neljandal veerandil tegi Ukraina vahe küll veidike tasa, kuid Eesti kontrollis mängu kindlalt lõpuni ja võttis võidu. Ukraina ei juhtinud mängu jooksul kordagi, Eesti suurim edu oli 21 silma. Eesti resultatiivseim oli taas kaksikduubli teinud Roman Avdejev, kes viskas 22 punkti ja korjas 12 lauapalli. Rasmus Vuks toetas 15 punktiga.

Peatreener Brett Nõmm mängust: «Vastased olid pikemad ja natukene füüsilisemad. Saime küll algul hästi minema, aga siis lasime esimese veerandi lõpus nad siiski mängu tagasi. Õnneks suutsime iga veerandajaga natukene seda edu suurendada. Kontroll oli, aga neljandal veerandajal natukene kaotasime fookuse ja arvasime, et see mäng tuleb vähe lihtsamalt.

Ukraina pusis kõvasti vastu, siiski õnneks vajalikel hetkedel saime korvid ja suutsime ära võita. Hea meel, et oleme 2-0 alustanud, nii-öelda kohustuslikud võidud on nüüd võetud, kindlasti Põhja-Makedoonia on kõvem vastane ja Rootsi samuti. Neil on võrreldes Nordic Championshipi ja BSBC'ga 5 uut mängijat, kindlasti 2 tugevat vastast. Loodetavasti suudame neid võita ja tagada endale koha play-off'is.»

 U16 EMi B-divisjoni esimeses mängus võitis Eesti 78:53 Austria eakaaslasi. Järgmine kohtumine on eestlastel täna õhtul kell 19.30 Makedooniaga.

Tagasi üles