Inglismaa kõrgliiga jalgpallur filmis end uimastit tarvitamas

Copy
Yves Bissouma
Yves Bissouma Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Inglismaa jalgpalliklubi Tottenham Hotspuri keskväljamees Yves Bissouma vabandas avalikkuse ees pärast seda, kui ta filmis end naerugaasi ehk dilämmastikoksiidi sisse hingamas, vahendab Marca.

Mali koondist esindav jalgpallur filmis end naerugaasi tarvitamas, ta postitas sellest video sotsiaalmeediasse vaid mõned päevad enne Inglismaa jalgpalli kõrgliiga uue hooaja algust.

Inglise meedia teatas, et endine Brightoni ja Prantsusmaa klubi Lille'i mängija tarbis uimastit Londonis toimunud peol pärast Tottenhami viimast hooajaeelset mängu Müncheni Bayern vastu, mille viimased 3:2 võitsid.

Bissouma on juba juhtunu pärast vabandanud. «Ma tahan nende videote pärast vabandada. See oli eksimus. Mõistan selle tõsidust ja sellega kaasnevaid terviseriske ning võtan ka oma vastutust jalgpalluri ja eeskujuna väga tõsiselt,» ütles jalgpallur oma avalduses.

Peamiselt müüakse naerugaasi tillukestes metallkanistrites, kust aine lastakse enne sissehingamist õhupalli. Depressantide hulka kuuluv uimasti mõjutab aga tõsiselt aju ja keha reaktsioonivõimet, suures koguses kasutamise korral võib see kutsuda esile vitamiinipuuduse ja seeläbi tekitada püsivaid närvikahjustusi ja pöördumatut halvatust. Inglismaal on naerugaas 16–24-aastaste seas enimkasutatud uimasti pärast kanepit.

Tottenham Hotspuri hooaeg algab 19. augustil, kui Inglismaa kõrgliigas esimeses voorus sõidetakse külla Leicester Cityle.

Tagasi üles