Olümpia kõige vägevama pealtpaneku teinud prantslane tahab NBAsse naasta

Copy
Guerschon Yabusele
Guerschon Yabusele Foto: Scanpix / Laurent VU / SIPA

Prantsusmaa eest olümpiaturniiril säranud korvpallur Guerschon Yabusele soovib naasta NBAsse, kus ta mängis aastatel 2017–2019.

28-aastane prantslane tegi olümpial poolfinaalis ja finaalis kaks suurepärast mängu, visates vastavalt 17 ja 20 punkti. Yabusele säravaim hetk Pariisis oli see, kui ta finaalis pani palli korvi üle USA vanameistri LeBron Jamesi enda. Videot sellest on võimalik järele vaadata siit.

2017. aastal Bostoni Celticsi poolt NBA draft'is valitud prantslane veetis klubis kaks aastat. 74 mängus osalenud keskmängija sai platsil olla keskmiselt seitse minutit ning teenis selle ajaga 2,3 punkti mängu kohta. Pärast seda siirdus ta kodumaale ja kuulus kaks hooaega Villeurbanne'i hingekirja.  

2021. aastal sõlmis Yabusele lepingu Madridi Realiga, kuhu ta kuulub siiani. Realiga on prantslane võitnud kaks kaks Hispaania meistritiitlit ja eelmise aastal tõsteti ka Euroliiga karikas pea kohale.

Bostoni reporter Gary Washburn postitas sotsiaalmeediasse, et ta kohtus Yabuselega pärast Kanada vastu peetud poolfinaali, kus prantslane andis talle teada oma soovist NBAsse naasta.

Vaid mõned tunnid pärast Prantsusmaa kaotust finaalis USA-le kinnitas Yabusele ise, et soovib lähiajal NBAsse naasta. «Olen oodanud teist võimalust, ma olen valmis,» kirjutas ta sotsiaalmeediasse. 

Tagasi üles