Eesti noorte korvpallikoondis võttis EMil kolmanda järjestikuse võidu

Copy
Roman Avdejev on kolm mängu järjest teinud kaksikduubli.
Roman Avdejev on kolm mängu järjest teinud kaksikduubli. Foto: fiba

Eesti U16 noormeeste korvpallikoondis jätkab EMil heas hoos, kui esmaspäeval saadi 76:57 jagu korraldajamaast Põhja-Makedooniast, vahendab basket.ee.

Esimesel veerandajal püsis mäng tasavägine, kuid Eesti tõmbas pikema õlekõrre Kaspar Vuksi tabava kaugviske toel ning avaveerand võideti 23:21. Eestlased said oma mängu käima ning poolajaks suurendati vahe kümne punktini. Kolmandal veerandil suurendati edu veelgi ning lõpptulemuseks kindel võit.

Eesti võitis koguni 63 lauapalli, vastaste sama näitaja oli 27. Eesti noormehed näitasid võimu ka korvi all, kus koguti 50 punkti vastaste 22 vastu. Meie parim punktitooja oli Sten Markus Adamson 23 silmaga, Roman Avdejev tegi kolmandat mängu järjest kaksikduubli 11 punkti ja kümne lauapalliga.

Peatreener Brett Nõmm: «Väga oluline mäng meile, arvestades seda, kes alagrupist edasi saab. Alustasime täitsa hästi, aga oma rumalustega lasime korraks Põhja-Makedoonia mängu tagasi. Teisel veerandil läbi hea kaitse ja loogiliste rünnakute saime väikse vahe sisse, ja kolmandal veerandil alustasime hästi ja suutsime seda natukene suurendada. Neljandal veerandil enam nii loogiliselt asjad ei tulnud, aga samas suutsime seda eduseisu hoida soliidsena ja ei tekkinud väga suurt paanikat.

Väga uhke poiste üle, sellises katlas ma arvan, et polnud ükski poiss varem mänginud. Näidata sellist külma närvi, sellist küpset mängu oma vanuse kohta. Ilmselgelt oli tõuse ja langusi, aga üldiselt väga küpse mäng poiste poolt. Midagi lihtsamaks ei lähe, homme on mäng Rootsiga, Rootsi kaotas Põhja-Makedooniale ühe punktiga. Igaljuhul me tahame alagrupi ära võita, ehk homme tuleb sama kõva andmine kui täna.»

9. augustil pidas Eesti oma esimese kohtumise EMil, kus alistati 78:53 Austria eakaaslased. Kaks päeva hiljem sai Eesti 78:67 jagu Ukraina noortekoondisest.

Eesti istub praegu D-alagrupis täiseduga esimesel kohal. Järgmine kohtumine U16 EMi B-divisjonis peetakse juba 13. augustil kell 17, kui alagrupi viimases mängus mängitakse Rootsiga.

Tagasi üles