EMil vilistanud tippkohtunik asus tööle agressorriigi jalgpalliliitu (2)

Copy
Daniele Orsato
Daniele Orsato Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Itaalia vilemees Daniele Orsato lõpetas tänavu suvel pärast jalgpalli EMi kohtunikukarjääri, nüüd hakkab itaallane leiba teenima Venemaa vutiliidus.

2022. aastal alustas Venemaa sõjalist sissetungi ja rünnakut Ukraina iseseisvuse vastu, mis kestab tänaseni. Agressorriigi jalgpalliliidu teatel asub Orsato tööle kohtunike komisjoni eksperdiks. Itaallane pole ainus välismaalane, kes komisjonis töötab. Lisaks temale on Venemaa palgal veel serblane Milorad Mazic, argentiinlane Nestor Pitana ja türklane Cüneyt Cakir. 

Orsato vilistas oma esimest mängu Itaalia jalgpalli kõrgliigas 2006. aastal. Itaallane on vilistanud nii 2020. ja 2024. aasta EMil ning ka 2022. aasta MMil. Kataris peetud jalgpallipeol oli Daniele Orsato peakohtunik Argentina ja Horvaatia vahelises poolfinaalis. Samuti vilistas Orasto 2020. aasta Meistrite liiga finaali, Müncheni Bayern sai 1:0 jagu PSGst.

Orsato lõpetas kohtunikukarjääri tänavu suvel. Tema viimaseks kohtumiseks jäi EMi veerandfinaal, kus vastamisi läksid Inglismaa ja Šveits. Penaltiseeria järel väljus lahingust võitjana Inglismaa koondis.

Tagasi üles