Varalahkunud Kobe Bryanti hinnalise eseme eest käidi välja vägev summa

Copy
Varalahkunud Kobe Bryant.
Varalahkunud Kobe Bryant. Foto: AFP / Harry How / SCANPIX

Sportlaste erinevad esemed on viimastel aastatel aina enam jõudnud oksjonile. Nüüd läks kaubaks USA korvpallitähe Kobe Bryanti soojendusdressid, mida ta kandis oma karjääri viimases kohtumises.

Kogu karjääri NBAs Los Angeles Lakersit esindanud Bryanti kollaste soojendusdressid nimel tehti 35 pakkumist. Lõpuks kerkis nende hinnaks lausa 336 000 dollarit (ca 307 000 eurot).

Bryanti viimane kohtumine NBAs oli väga eriline. 2016. aasta 13. aprillil peetud vastasseisus Utah Jazziga õnnestus korvpallilegendil visata koguni 60 punkti. Lakers võitis selle kohtumise 101:96 ja viimastel minutitel säras eredalt just Bryant, kes viskas ka võidukorvi.

Väga populaarse korvpalluri elutee katkes aga 2020. aastal toimunud helikopteriõnnetuses. Ta oli vaid 41-aastane. Õnnetuses hukkus teiste hulgas ka tema 13-aastane tütar Gianna.

Bryant krooniti viiekordseks NBA meistriks. Ta valiti korra NBA parimaks mängumeheks ning kahel korral finaalseeria parimaks. USA koondises õnnestus tal võita nii 2008. kui ka 2012. aasta olümpiakuld.

Märksõnad

Tagasi üles