Soome ralliässa tulevik spordimaailmas paistab üha tumedam

Copy
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarjas on selgelt sõitjakohti vähem kui neile nõudlust. See ähvardab saada saatuslikuks ka Esapekka Lappile.

Soome ralliäss sõidab praegu osalise koormusega Hyundai meeskonnas ning see plaan sobib talle ideaalselt. Juba möödunud hooajal kinnitas Lappi, et täishooaeg ei ole talle enam prioriteet, kuna vajab aega ka perekonnaga.

Hyundai rallimeeskond kaalub järgmisest hooajast võtta kasutusele strateegia, kus võistkonnas kihutab kolm täiskohaga sõitjat. Nõnda ei pendeldaks kolmandas autos enam kolm või neli rallimeest.

See tähendab, et mitmed sõitjad jääksid töötuks. Kui Hyundai meeskonda vaadata, siis väga suure tõenäosusega jätaksid rallimaailmaga tippseltskonnas hüvasti nii Dani Sordo kui ka Lappi.

Soome ralliäss nõustus, et tänavune hooaeg võibki jääda talle viimaseks MM-sarja tippkonkurentsis. «See võis olla minu viimane kodune MM-ralli,» lausus Lappi vahetult pärast kodust Soome MM-rallit.

Hyundai pealik Cyril Abiteboul kinnitas enne Soome rallit, et Ott Tänak jätkab Hyundais sõitmist ka 2025. aastal. Nähakse ka vaeva, et pikendada lepingut MM-sarja liidri Thierry Neuville'iga. Lisaks soovitakse meeskonda palgata M-Spordis kihutavat Adrien Fourmaux'd.

Tagasi üles