KINDEL! Kõigil järgmistel rallidel osalev Ogier jahib üheksandat MM-tiitlit (1)

Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Viimastel kuudel ja nädalatel segaseid sõnumeid jaganud Sebastien Ogier teatas, et sihib tänavu autoralli MM-sarja tiitlit.

Kaheksakordne tšempion pidi sel aastal võtma rahulikult nagu mullugi. Ehk osalema vaid valitud etappidel, mis talle endale sobivad. Neli rallit enne hooaja lõppu on aga olukord ootamatult hea. Ogier on küll kolmelt võistluselt eemale jäänud, aga hoiab üldarvestuses teist kohta. Vahe liidri Thierry Neuville'iga on 27 punkti.

Septembri hakul on kavas Kreeka, mõni nädal hiljem Tšiili etapp. Kahe kruusaralli järel lõpetavad hooaja asfaldirallid Kesk-Euroopas ja Jaapanis.

«Esialgu polnud Tšiili ja Kesk-Euroopa mu kalendris. Aga vaadates seisu nii individuaalses kui ka võistkondlikus punktitabelis, on selge, et osalen kõigil järgmistel rallidel ja võitlen taas tiitli nimel,» kinnitas Ogier usutluses Motorsport Aktuellile.

«Kõik kaardid pole praegu meie käes, sest oleme mõlemas arvestuses teised. Saan aru, mis toimub individuaalses pingereas, aga mitte võistkondlikus.»

Ta viitas uuele punktisüsteemile. «Toyota on üheksast etapist olnud kuuel parim ja kolmel korral teeninud kaksikvõidu. Aga oleme ikkagi 20 punktiga Hyundai taga. See on täielik nali.»

Ühtlasi võib Ogier tõusta ühele pulgale, üheksale MM-tiitlile, koos nimekaimu Loebiga. «Mind ei huvita arvud, statistika või rekordid. Mul on muud prioriteedid. Sõidan nii kaua, kui see mulle rõõmu pakub ja olen tasemel,» märkis ta.

«Ja tahan teha ühe asja lõplikult selgeks: ma ei tee enam kunagi kaasa täishooaega. Pärast seda päris intensiivset aastat võin isegi koormust vähendada.»

Neuville läheb hooaja lõpusirgele vastu 168, Ogier 141, Ott Tänak 137 ja Elfyn Evan 132 punktiga.

Tagasi üles