Latvala andis rallisõpradele ilusa lubaduse

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: IMAGO / Valtteri Vainio / Scanpix

Kuigi Jari-Matti Latvalal on käsil juba neljas aasta tiimipealikuna, kisub teda ikka ja jälle ka ralliauto rooli.

Aprillis 39. sünnipäeva tähistanud soomlane tõmbab Toyota eesotsas niite 2021. aasta algusest. Uus teekond kulgeb väga edukalt: tema ametiajal on MM-sarja plats puhtaks löödud nii individuaalses kui ka võistkondlikus arvestuses.

Viimastel hooaegadel on Latvala leidnud võimaluse ka end tippmängus taas proovile panna. Eelmisel aastal kihutas ta kodusel WRC-etapil Rally1-, tänavu Rally2-autoga. Rohkete keerdkäikudega võistlusel õnnestus tal lausa kuuendana lõpetada.

«Sain ralli eel umbes 100 km jagu testida, nii et ma polnud eriti kindel, millisel tasemel suudan sõita,» meenutas Latvala portaalile Autohebdo.

«Pärast testi tuli Oliver [Solberg] minu juurde. Olin väga elevil, et Rally2 taset näha. Tegelikult olid kogu võistluse vältel ajad päris võrdsed. Igas kurvis tuleb valmis olla ja pidevalt gaasi tallata.»

Lõpuks edestaski Latvalat oma klassis vaid 22-aastane Solberg. Vahe jäi 39 sekundi peale. Tekib õigustatud küsimus: mis saab edasi? 

«Nautisin väga Rally2s noorte talentidega võistlemist. Nägin, kui andekaid tegijaid rajal leidub. Järgmisel aastal saan 40 ja tänavu osalesin 19. korda Soome rallil. Ehk järgmine oleks 20. võistlus. Nii et olen kindlasti kohal!» lubas Latvala.

Tagasi üles