FOTO Rallimaailmas juhtus midagi väga-väga haruldast (1)

Copy
Poola MM-rallil Mārtiņš Sesksi kasutuses olnud Ford Puma Rally1-auto müüdi Indoneesiasse.
Poola MM-rallil Mārtiņš Sesksi kasutuses olnud Ford Puma Rally1-auto müüdi Indoneesiasse. Foto: @World / M-Sport

WRC-sarjas on alates 2022. aastast kasutuses hübriidajamiga Rally1-autod, kuid erakätesse on neid seni müüdud väga vähe. Alles teine Ford Puma Rally1-auto läks sel kuul müügiks, selle ostis Indoneesia rallimeeskond LFN-Sederhana Motorsport.

Tegemist on Poola MM-rallil Läti rallisõitja Mārtiņš Sesksi kasutatud Puma Rally1-autoga, millel pole peal hübriidsüsteemi. Auto läbis M-Spordi tehases veel viimase kontrolli ning siis pandi see Indoneesia poole teele.

Aasias peaks selle autoga esimese stardi tegema Indoneesia rallimees Putra Rizky. Kinnitamata andmeil plaanib ta juba sel nädalavahetusel osaleda rallisprindil Meikartas. Ta sõitis varem Škoda Fabia Rally2 Evoga.

Tegemist oli alles teise korraga, kui Rally1-auto on müüdud erakätesse. Teadupärast on üks Ford Puma müüdud Kreekast pärit ärimehest rallimehele Jourdan Serderidisele, kes tuleb sellega ka septembris starti kodusel MM-etapil.

Toyota ega Hyundai pole oma ligi miljon eurot maksvat Rally1-autot erasõitjatele müünud. Samas tuleb tõdeda, et erinevalt erameeskonnast M-Spordist pole nad oma võistlusautosid ka eelmiste tehniliste reeglite ajal väga palju järelturule paisanud.

Tagasi üles