Pariisi olümpiakorvpalli üks tähti liitus Venemaa armeeklubiga

Copy
Aleksa Avramovic (palliga) mängis olulist rolli, et Serbia alistas olümpia pronksimängus Saksamaa.
Aleksa Avramovic (palliga) mängis olulist rolli, et Serbia alistas olümpia pronksimängus Saksamaa. Foto: Mark J. Terrill / AP / Scanpix

Pariisi olümpia taustal jäi varju üks märkimisväärne korvpallituru liikumine: serblane Aleksa Avramovic lõi käed Moskva CSKAga.

Oktoobris 30. sünnipäeva tähistaval tagamehel jäi kodumaal Belgardi Partizanis seljataha karjääri parim Euroliiga hooaeg. Ta viskas 24 mängus keskmiselt 10,2 punkti.

Lisaks säras Avramovic äsja lõppenud Pariisi olümpiaturniiril. Näiteks napilt kaotatud poolfinaalis USA vastu panustas ta 14 silma. Kogu turniiri keskmiseks saagiks jäi 10,5 punkti ja 3,2 korvisöötu. Serbial oli vaid kolm suuremat korvikütti: Nikola Jokic (18,8), Bogdan Bogdanovic (18,3) ja Vasilije Micic (13,3).

Paraku tuleval hooajal agressiivset ja head kaitsemeest Euroopa suurel laval ei näe. Avramovic sõlmis juuli lõpus CSKAga kahe aasta pikkuse kontrahti. Tasub meenutada, et kuigi Moskva klubi omab Euroliiga A-litsentsi, ei lubata neid Ukrainas jätkuva sõja tõttu sarja tagasi.

Tõsi, agendi Miško Ražnatovići sõnutsi on Avramovicil 20. augustini võimalik vastu võtta ka NBA tiimide pakkumine. Ent see näib pigem ebatõenäoline.

Tagasi üles