Naftariik on valmis ühe mängija eest maksma 500 miljonit eurot?

Copy
Éder Militão
Éder Militão Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters / Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi meelitas suve algul Pariisi Saint-Germainist enda ridadesse ründaja Kylian Mbappé. Nüüd aga võib juhtuda, et nende niigi õhukeseks lihvitud kaitseliin saab veel ühe löögi. Väidetavalt on üks Saudi Araabia klubi valmis nende keskkaitsja Éder Militão eest maksma 500 miljoni euro suuruse väljaostusumma.

Valitsev Meistrite liiga võitja on pidanud suvel end kaitsma mitmete huviliste eest. Näiteks on ülirikkad klubid proovinud hankida Vinicius Juniori, kuid edutult. Kohalik meedia kirjutab, et nüüd on üks naftariigiklubi pannud sõrme peale 26-aastasele Brasiilia kaitsjale Militão.

Reali treeneri Carlo Ancelotti jaoks oleks tegemist valusa kaotusega. Globo andmeil on seni anonüümseks jääda soovinud Saudi Araabia klubi valmis pakkuma Militãole lepingut, mis tõstab tema palka mitu korda.

Lisaks on põhjatu rahakotiga klubi valmis maksma kõrbeda väljaostuklausli, milleks on 500 miljonit eurot. Kui see saaks reaalsuseks, siis saaks Militãost hoobilt läbiaegade suurima hinnalipikuga jalgpallureid.

Hetkel hoiab seda tiitli enda käest 2017. aastal PSGga liitunud Neymar. Prantsusmaa tippklubi maksis Brasiilia ründeässa eest seitse aastat tagasi 222 miljonit eurot. Aasta hiljem sama klubiga liitunud Mbappé eest tuli PSG-l Monacole maksta 180 miljonit eurot.

Sahistatakse, et Militão on pakkumisest selgelt huvitatud. Kuigi tal oleks Realiga võimalik võita tiitleid, siis kokkuvõttes võib rahaline stiimul mängida suuremat rolli. Väidetavalt algasid läbirääkimised mängija ja klubi vahel paar päeva tagasi.

Militão lahkumisel jääks aga Reali kaitseliini haigutama suur auk. Austra koondise kapten David Alaba naasmine vigastuspausilt on veninud ning kui Militão otsustabki lahkuda, tuleks Realil hakata tema asendajat otsima.

Tagasi üles