Kunagine Inglismaa meisterklubi võib juba enne hooaja algust punkte kaotada

Copy
Kaheksa aastat tagasi Inglismaa meistriks tulnud Leicester City võitis kevadel esiliiga karika ning kerkis algavaks hooajaks tagasi Premier League'i.
Kaheksa aastat tagasi Inglismaa meistriks tulnud Leicester City võitis kevadel esiliiga karika ning kerkis algavaks hooajaks tagasi Premier League'i. Foto: PETER CZIBORRA / Action Images via Reuters / Scanpix

2016. aastal Inglismaa meistriks tulnud Leicester on hädas. Nimelt on nad sattunud Premier League’i uurimise alla, seda kahel erineval perioodil finantsreeglite rikkumise eest. Kuigi hooaeg pole nende jaoks veel alanudki, siis võivad nad süüdimõistmisel kaotada kopsakalt punkte.

Leicesteri uurimisest on teavitanud mitmed Briti meediakanali, nende seas The Guardian, Daily Mail ja The Sun. Kui palju punkte nad kaotada võivad, pole teada.

Kinnitamata andmetel pärineb üks uurimise all olevatest juhtumitest hooajast, mil nad mängisid esiliigas, teine aga ajast, mil nad olid meistriliigasse tõusnud.

Reeglid näevad ette, et Premier League'i klubid võivad kolme hooaja jooksul minna n-ö miinusesse 105 miljoni Inglise naela ehk veidi üle 123 miljoni euro ulatuses.

The Guardian kirjutab, et Leicester sai aastatel 2020–2023 rahalist kahju 215,3 miljonit naela, mis võrdub veerand miljardi euroga. Viimase poole aasta jooksul on Evertonilt ja Nottingham Forestilt rikkumiste eest punkte maha võetud samadel alustel.

Guardiani andmeil oli Leicesteri palkade ja käibe suhe 116 protsenti, mis oli palju kõrgem, kui kahel eelpool mainitud karistada saanud meeskonnal ehk Evertonil ja Nottinghamil.

Leicester näib aga uskuvat, et kuna nad mängisid 2023-2024 hooajal esiliigas, siis ei ole Premier League’il volitusi neid karistada, kirjutas The Guardian.

Väidetavalt on Leicesteril pärast 2016. aastal Inglismaa meistriks tulemist olnud rahalisi raskusi. Üks oluline põhjus on väidetavalt see, et klubi kauase omaniku King Poweri rahaline seis läks pandeemia ajal kehvemaks.

Leicester avab Premier Leauge’i hooaja homme õhtul, kui koduväljakul kohtutakse Tottenhamiga.

Tagasi üles