Mitmekordne Euroopa meister on aastaid olnud kodutu

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Rodrigo Abd / AP / Scanpix

Mitmekordne Euroopa meister kulturismis Adam Cibuľa on triivinud oma elus täbarasse olukorda. Peagi 60. sünnipäeva tähistav endine Slovakkia tippsportlane on aastaid olnud kodutu.

The Slovak Spectator kirjutas, et Cibuľa on tänaval elanud juba aastaid. Toidu hankimiseks on ta juba ammuilma tagasi pantinud oma EMi ja MMi medalid. Praegu elab ta täielikult teiste armust.

Cibuľa sõnul läks tema elu rööpast välja pärast abielulahutust. «Pärast lahutust viskas naine mind tänavale. Sellest ajast peale olen kodutu. Ma ei saa sporti teha, mul pole süüa ja keegi ei taha mind tööle võtta, sest saan varsti 60. Minu elu on raske,» rääkis Cibuľa ajalehele.

Cibuľa ütleb, et inimesed tunnevad ta tänaval aeg-ajalt ära. Mõni tahab kuulsa kulturistiga pilti teha. «Ma olen endiselt tugev. Ma oleksin tugevam, kui ma ei peaks tänaval elama,» arvas Cibuľa.

Vaatamata lootusetuna näivale olukorrale loodab et, et saab ühel päeval tänu toetavatele inimestele jalule tõusta. Ta mõtiskleb kulturismivõistlustele naasmisest, kuid enne tuleb oma elu uuesti korda saada.

Cibuľa on Slovakkias väga värvikas sporditegelane. 2015. aastal saavutas ta Slovakkia aasta sportlase hääletusel neljanda koha. Kunagi sai ta pärast dopinguproovist keeldumist viieaastase võistluskeelu. Lisaks on ta viibinud vanglas pärast Tšehhoslovakkia kommunistliku režiimi eest põgenemist.

Tagasi üles