Teinegi Norra suusakuulsus sihib pääset kodusele MMile

Copy
Petter Northug 2017. aastal Lahti MMil.
Petter Northug 2017. aastal Lahti MMil. Foto: Tairo Lutter

Algaval talvel toimub põhja suusaalade MM Norras Trondheimis. Vahepeal tippsportist loobunud neljakordne olümpiavõitja Therese Johaug on juba teatanud, et tahaks kodusel MMil startida. Nüüd tegi seda ka kahekordne olümpiavõitja Petter Northug.

38-aastane Northug ei pea küll oma võimalusi MMil startida väga suureks. «Praegu on see tõenäosus 2,2 protsenti,» ütles Northug NRKle, kui sai suvisel rollersuuskade võistlustel alles 31. koha.

Northugi treener Eirik Myhr Nossum tõmbab hoolealuse optimismi aga veelgi alla. «Ma olin koolis matemaatikas parem kui Petter. Ma arvan, et jätan tema võimaluseks umbes ühe protsendi. 31. koha mehed MMile ei saa,» ütles ta.

Üks, kes Northugile pöialt hoiab, on aga sprindimeister Johannes Hösflot Kläbo. «See oleks muidugi täiesti hull. Ma arvan, et MMil osalemine oleks äge, kuid tõenäoliselt on tal raske kvalifitseeruda. Aga temas on optimismi ja ta on hull,» ütles ta Dagbladetile.

Northug on üks Norra kõigi aegade parimaid suusatajaid. Enne pensionile jäämist 2018. aasta detsembris õnnestus tal võita kaks olümpiakulda ja 13 MM-tiitlit.

Tagasi üles