Soome F1 sõitja Bottas teeb Räikköneni ja liitub WRCga? (1)

Copy
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: Hoch Zwei via ZUMA Press Wire / Scanpix

Järgmise F1 hooaja sõitjakohad on peaaegu paika loksunud, kuid soomlane Valtteri Bottase tulevik pole endiselt selge. Tuntud F1 ajakirjanik Peter Windsor paljastas, et üks F1 sõitja osales äsja rallitestil ning tal läks seal väga hästi. Kuigi ametlikult pole midagi kinnitatud, siis sahistatakse, et tegemist võis olla Bottasega. Kas see võiks tähendada, et Bottas teeb Räikköneni ja liigub F1 sarjast WRCsse?

Vormeli veebisait PlanetF1 kirjutab, et Windsor paljastas hiljuti YouTube'i videos, et üks praegustest F1 sõitjatest on osalenud hoolikalt saladuses hoitud rallitestil. «Ma ei purustaks kunagi saladust, öeldes, kes see oli. Aga tal tuli see väga hästi välja,» vahendas Windsori sõnu Ilta-Sanomat.

Windsor pidas vajalikuks lisada, et kõnealune sõitja ei olnud Red Bulli tähtsõitja Max Verstappen. Soome meedia nimetas kuulujuttu tõeliseks uudispommiks, kuna F1 sõitjateturul on vabaks jäänud vaid neli kohta.

PlanetF1 tõi nimeliselt esile Valtteri Bottase, kes võis potentsiaalselt olla rallitestil osalenu. Bottas on varem võistelnud kolm korda Rovaniemi Arctic Lapland Rallyl ja korra Prantsusmaal asfaldirallil.

F1 sarjast on viimastel kümnenditel läbilööki WRCs proovinud näiteks Bottase kaasmaalane Kimi Räikkönen ja ka poolakas Robert Kubica. Mõlemad mehed naasid pärast WRCs sõitmist ka vormel 1-te.

Ka Windsor võttis sel teemal sõna ning arvas, et 2009–2011 WRCs sõitnud Räikkönenil, kes tegi kokku kaasa 21 MM-rallil ja noppis ühe katsevõidu, oli tegelikult probleeme rallimaailmaga kohanemisel.

«Ta sai vormel 1-s mõlemal korral hakkama, kuid rallis nii hästi ei läinud. Aga võib-olla oli see lihtsalt Kimi asi. Ta ei tahtnud kaardilugejat liiga palju kuulata. Ta oli nagu vormeliski: «laske mul sõita»,» jutustas Windsor.

2025. aasta F1 tiimide seas on 20 sõitjakohast vakantsed veel vaid neli. Lahtised on Alpine'i, Sauberi, Mercedese ja RB teised sõitjad.

Tagasi üles