Reegleid rikkunud olümpiapronks teenis pika võistluskeelu

Copy
Tara Babulfath (valges kimonos) polnud Pariisi olümpiamängudel rahul kohtunike otsusega.
Tara Babulfath (valges kimonos) polnud Pariisi olümpiamängudel rahul kohtunike otsusega. Foto: IMAGO / Federico Pestellini / SCANPIX

Pariisi olümpiamängudelt pronksmedaliga lahkunud Rootsi judoka Tara Babulfath teenis rahvusvaheliselt alaliidult võistluskeelu.

Rootsi rahvusringhäälingu SVT teatel karistati Babulfathi kolmekuulise võistluskeeluga. Probleemid said alguse just Pariisi olümpiamängudel, kus Rootsi judoka pronksmedali võitis.

Nimelt keeldus 18-aastane Rootsi sportlane matilt lahkuma, kui ta tunnistati poolfinaalis Jaapani judoka Natsumi Tsunoda vastu kaotajaks. Babulfath polnud rahul kohtuniku tegutsemisega, kes andis talle kolm hoiatust, mis tähendasid kokkuvõttes diskvalifitseerimist.

Rahvusvaheline judoliit teatas, et Babulfathile määrati kolmekuuline võistluskeeld, mis lõppeb 30. oktoobril. Sel ajal ei tohi ta ühelgi võistlusel osaleda ning samuti pole lubatud välisriikides treeninglaagrites osaleda. Samas otsustati Rootsi sportlasele jätta alles tema pronksmedal, kuna ta ei olnud protestides agressiivne.

«See kõik on keeruline. Judo on parim asi, mida ma tean. Välislaagrid ja võistlused on hetked, mille nimel ma elan,» lausus Babulfath, kes sai enda sõnul väärtusliku õppetunni ega kavatse otsust edasi kaevata.

Märksõnad

Tagasi üles