Olümpiavõitja tõmbas pöörasele kuulujutule vee peale

Copy
Gianmarco Tamberi
Gianmarco Tamberi Foto: Tairo Lutter

Tänavu kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud Gianmarco Tamberi tõmbas enda kohta levivatele kuulujuttudele pidurit.

Tokyos olümpiavõitjaks kroonitud ja sel suvel Roomas kodupubliku eest EM-tiitli võitnud Tamberit segasid Pariisi olümpiamängudel tervisemured. Ta ei saanud neerukividest tulenenud valu tõttu võistlemisele täielikult keskenduda. Sestap ei suutnud ta ka olümpiavõitu kaitsta.

Kohe pärast olümpiamänge hakkasid levima kuulujutud Tamberi kehakaalust ja pöörasest dieedist, mille tõttu erinevad tervisemured justkui tekivad. Näiteks ilmusid artiklid, kus väideti, et Itaalia kergejõustikutäht on olümpiamängudeks kaotanud 7-8 kg kehakaalust. Lisaks sellele olevat itaallane tarbinud olümpiamängudeks valmistudes päevas ainult ühe klaasi vett.

Tamberi lükkas kiiresti kuulujutud ümber. «Ärge uskuge kõike, mida te loete. Ma kaalun sama palju, kui möödunud aasta MMil,» lausus Tamberi, kes tavapäraselt kaalub 77,5 kg, ent tiitlivõistlusteks võtab kaalutletud dieedi abil alla ca 3,5 kg.

Samuti on täiesti normaalne tema vee tarbimine. Kõrgushüppetäht avaldas, et joob päevas ca kolm liitrit vett, millest poole treeningute käigus.

Märksõnad

Tagasi üles