SÄUTSUSADU Valladolidi fännid kiitsid Heina ja viskasid ka tabavat huumorit

Copy
Karl Jakob Hein (taga paremal rohelises särgis) koos tiimikaaslastega pärast mängu võitu tähistamas.
Karl Jakob Hein (taga paremal rohelises särgis) koos tiimikaaslastega pärast mängu võitu tähistamas. Foto: Facebook @RealValladolid

Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Karl Jakob Hein tegi esmaspäeva õhtul debüüdi Hispaania kõrgliigas, kui aitas oma uue leivaisa Valladolidi Reali hooaja avamängus 1:0 võiduni Espanyoli üle.   

Mängu iseloomust tulenevalt Heinal aga liiga palju tööd polnud: Espanyol tegi kohtumises küll kümme pealelööki, kuid raamidesse lendas neist ainult kaks, millest meie mees ka kindlalt tõrjus/püüdis. 

Sellest tulenevalt mainivad ka Valladolidi väljaanded kõrgliiga debütanti näpuotsaga.

Päevaleht El Dia de Valladolidi mängukokkuvõttes oli ainus Heina puudutav lause järgnev: «[Espanyoli peatreeneri] Manolo Gonzalez'e meeskonnal puudus vajaminev sügavus ning nad ei suutnud debütant Karl Heina väravat kordagi reaalselt ohustada, muutes viimase sisuliselt pealtvaatajaks.»   

Päevaleht Diario de Valladolid eraldas meie mehele veel vähem tähemärke: «Valladolidi mäng oli nõnda hea, et debütant Heinal tuli vaevu sekkuda.»

Nõnda otsustasime Postimehega Heina mängu kokku võtmiseks sukelduda ka sotsiaalmeedia avarustesse, et näha, mida Valladolidi fännid eestlase tegemistest arvasid. 

X-i konto Arsenal Loan Watch, mis peaks enda nimele viidates justkui Londoni klubist väljas laenul olevaid mängijaid vaatama, võttis Heina mängu kokku ka numbrite keeles: 90 minutit, 0 sisse lastud väravat, 2 tõrjet, 0,81 eeldatud värava (xG) ära hoidmist, 42 puudet ja söödutäpsus 57%.   

«Eestlane Karl Hein on hetkeseisuga ainus väravavaht, kes hoidnud kõrgliigas oma värava puutumatuna. Ta on Arsenalist laenul Valladolidis. Ta on esimene eestlane, kes Hispaania kõrgliigas platsile saanud, sest kuigi [Valeri] Karpin oli samuti sündinud Eestis, on ta siiski Venemaa kodakondne,» säutsus Jose R. Seara Aris tabavalt.

Mis puudutab välja toodud ainsa kollkipri fakti, siis see vastab omapärasel moel tõele: kõikides ülejäänud La Liga avavooru kohtumistes tegid skoori mõlemad meeskonnad!

Sellest faktist haarasid kinni veel nii mõnedki teised Valladolidi poolehoidjad. «Meie Karl Hein on ainus väravavaht, kes kõrgliigas hetkel oma värava puutumatuna hoidnud,» kirjutas üks. Teine omakorda: «Ainult ühel mehel on La Ligas hetkel kirjas nullimäng - Karl Heinal. Ma olen palvetanud selliste asjade nimel.»

«Kindlad käed ja hea jalatöö,» kiitis kolmas.

«Ma armastan Karl Heina. Leian, et ta annab meie võistkonnale juurde väga palju sellist, mida [eelmise põhiväravavahi Jordi] Masipiga polnud,» säutsus neljas.

Üks kasutaja avaldas isegi kahetsust, et Espanyol ei teeninud mängu lõpus penaltit, kuna nõnda saanuks Hein näidata oma 11 meetri karistuslöögi tõrjumise oskusi. Nimelt tõrjus Hein suvel sõpruskohtumises Arsenali eest penaltiseerias koguni kaks lööki.

Lisaks asjalikele säutsudele leidus ka neid (nais)fänne, kes olid lummatud meie mehe välimusest. Kompliment seegi!

Märksõnad

Tagasi üles