Eesti võitis discgolfi MMilt juba teise medali

Copy
Albert Tamm
Albert Tamm Foto: Kermo Benrot

Kogu discgolfimaailma pilgud on suunatud sel nädalal USAs asuva Lynchburgi poole, kus peetakse tänavune MM, kus tiitlikaitsjana astub võistlustulle ka meie Kristin Tattar. Möödunud nädalavahetusel jagati seal välja ka veidi vähemtähtsamaid medaleid. 

Näiteks riputati Tattarile ja tema värskele abikaasale Silver Lättile laupäeval segapaarismängus kaela hõbemedalid. Päev hiljem ehk pühapäeval selgitati seal parimaid aga kaugus-, lähi- ja trikivisetes. 

Kui trikivisetes eestlasi võistlustules polnud, siis teistel aladel küll.

Kaugusviskes krooniti meeste konkurentsis maailmameistriks ameeriklane Anthony Barela, kes saatis ketta 212,8 meetri kaugusele. Kaksikvõidu kindlustas USA-le Ezra Aderhold (210,6 m), kuid pronksmedali tõi Eestisse Albert Tamm (209,9 m).

Naiste konkurentsis triumfeeris soomlanna Heidi Laine (159,1 m), kellele järgnesid ameeriklannad Ella Hansen (156,9 m) ja Taylor Chocek (156,6 m).

Lähiviske ehk puttimisvõistlusel jätsid ameeriklased koju kõik kuus medalit. Meeste arvestuses võidutses Ezra Robinson, kellele järgnesid Scott Stokely ja Chandler Fry. Silver Lätt platseerus 13ndaks. Naiste arvestuses oli parim Ohn Scoggins, kellele järgnesid Cadence Burge ja Eliezra Midtlyng. 

Samamoodi läks ka trikivisetes. Meeste esikolmik oli: 1. Dylan Horst, 2. Clay Edwards, 3. Chris Dickerson, naiste oma: 1. Madison Walker, 2. Ohn Scoggins, 3. Cadence Burge.

Kuigi võiks eeldada teisiti, siis medaliga mingit suurt ja uhket palgapäeva ei kaasnenud. Tamm teenis oma pronksi eest kõigest 95 USA dollarit auhinnaraha (ca 86 eurot). 

Märksõnad

Tagasi üles