Euroliiga hiid tõi NBAst võimsa täienduse

Copy
Usman Garuba
Usman Garuba Foto: Audrey MCKIE / SIPA / Scanpix

Korvpalli Euroliiga aegade edukaim klubi Madridi Real täiendas meeskonda NBAs läbilööki üritanud Usman Garubaga. 

22-aastane Garuba alustas enda karjääri just Madridi Realis, kus ta kiiresti põhitegijaks tõusis. 2021. aastal valiti ta nii Hispaania kõrgliiga kui ka Euroliiga parimaks noormängijaks. Säärased tiitlid tõid kiiresti lepingu NBAs.

Maailma tugevaimas korvpalliliigas ei õnnestunud suurt läbilööki sooritada. 2021. aastal valis Houston Rockets ta NBA draft'is 23. valikuna ning nende ridades õnnestus tal pidada 99 kohtumist. Teisel hooajal, mis jäi ka tema parimaks, viskas Garuba keskmiselt 3,0 punkti. Möödunud hooaja veetis ta Golden State Warriorsis, kus pääses platsile ainult seitsmeks kohtumiseks.

11 korda Euroliiga võitjaks kroonitud Realiga sõlmis Garuba kolmeaastase lepingu. Ta on klubi teine nimekam täiendus, kuna varEM sõlmiti leping ka 34-aastase Serge Ibakaga.

«Mul on väga hea meel olla tagasi kodus! Ootan huviga, et saaksin näidata end parimast küljest ja annan kõik sellele särgile, mida olen kandnud alates 11. eluaastast. Võitleme tänavu kõikide tiitlite eest ja püüan aidata meeskonda tippu,» lausus Garuba.

Tagasi üles