Kaks positiivset dopinguproovi andnud maailma esireket pääses puhta nahaga

Copy
Jannik Sinner
Jannik Sinner Foto: Irina R. Hipolito

Praegune meeste tennise maailma esireket Jannik Sinner pääses võistluskeelust, kuigi andis tänavu kaks positiivset dopinguproovi.

Itaalia tennisetähe märtsis antud dopinguproovidest leiti keelatud ainet, täpsemalt klostebooli. Seda ainet kasutatakse, et kiirendada lihasmassi kasvamist. Samas on sellel ka teised toimeained.

Tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon ITIA andis teada, ent nende uurimise käigus selgus, et antud aine sattus Sinneri kehasse juhuslikult. Nimelt oli tema füsioterapeut Giacomo Naldi kasutanud kätel lõikehaava ravimiseks kreemi, mis sisaldas klostebooli. Pärast kreemitamist oli ta Sinnerit masseerinud.

ITIA aktsepteeris antud selgitust ja nende kinnitusel polnud Sinner tahtlikult seda ainet tarvitanud. «See keeruline ja kurb periood jääb nüüd minevikku. Ma jätkan endast kõike andmast, et järgiksin veatult dopinguvastaseid reegleid,» lausus Sinner.

Maailma esinumber valmistub praegu USA lahtisteks, kuhu ta läheb vastu esimese asetusena. Ta on USAs parimal juhul veerandfinaali jõudnud.

Märksõnad

Tagasi üles