Maailma esireketile nõutakse võistluskeeldu

Copy
Jannik Sinner
Jannik Sinner Foto: Scott Stuart / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Eile selgus, et tänavu kaks positiivset dopinguproovi andnud praegune meeste tennise maailma esireket Jannik Sinner pääses olukorrast puhta nahaga ehk talle ei määratud võistluskeeldu. Konkurendid ei paista sellise asjade käiguga sugugi rahul olevat.

Näiteks ei ole otsusega päri Austraalia tennisetäht Nick Kyrgios. «Naeruväärne – vahet ei ole, kas keelatud aine tarvitamine oli juhuslik või planeeritud. Kui sa annad kaks positiivset dopinguproovi, siis peaksid saama ka kaheaastase võistluskeelu,» kirjutas Kyrgious sotsiaalmeediaplatvormil X (endine Twitter).

Olukorraga pole rahul ka Kanada tennisemängija Denis Shapovalov.

«Ei kujuta ette, mida tunnevad praegu kõik teised saastunud ainete tõttu mängukeelu saanud sportlased,» kirjutas kanadalane sotsiaalmeedias.

Sinneri märtsis antud dopinguproovidest leiti keelatud ainet, täpsemalt klostebooli. Seda ainet kasutatakse, et kiirendada lihasmassi kasvamist, samas on sellel ka teisi toimeaineid.

Tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon ITIA andis teada, et nende uurimise käigus selgus, et aine sattus Sinneri kehasse juhuslikult. Nimelt oli tema füsioterapeut Giacomo Naldi kasutanud kätel lõikehaava ravimiseks kreemi, mis sisaldas klostebooli. ITIA aktsepteeris seda selgitust ja nende kinnitusel polnud Sinner tahtlikult seda ainet tarvitanud.

Maailma esinumber valmistub praegu USA lahtisteks, kuhu ta läheb vastu esimese asetusena.

Tagasi üles