Rallisõitjad käisid välja, et WRC võiks punktisüsteemi muuta

Copy
Oliver Solberg
Oliver Solberg Foto: IMAGO / Nikos Katikis / IMAGO / PanoramiC / Scanpix

WRC2-klassi rallisõitjad Oliver Solberg ja Yohan Rossel tunnevad, et sarja tiitlipretendendid peaksid omavahel tihemini samadel rallidel võistlema.

WRC2-sarja tiitlipretendendid – rootslane Oliver Solberg ja prantslane Yohan Rossel – väljendasid mõlemad portaalile DirtFish vastumeelsust meistrivõistlustel kehtiva reegli vastu, mis lubab sõitjatel valida kindlad rallid, kust nad punkte koguvad.

Nimelt saavad WRC2-sarja sõitjad osaleda kõigil kolmeteistkümnel hooaja rallil, kuid punktide kogumiseks võivad nad kõikidest rallidest välja valida vaid seitse. Rallisõitja kuus paremat tulemust nendest seitsmest moodustavad sportlase lõpliku tulemuse meistrivõistluste arvestuses.

Erinevalt näiteks Junior WRC-sarjast, kus konkurendid peavad üldarvestuses triumfeerimiseks omavahel õlg õla kõrval võistlema igal rallil, on WRC2-sarjas maailmameistriks tulemine võimalik ka juhul, kui tiitlipretendendid ei osale regulaarselt samadel etappidel. 

Näiteks hetkeseisuga WRC2-sarja üldarvestuse esikolmikkusse kuuluvad sõitjad (Solberg, Sami Pajari ja Rossel) on sel hooajal kolmekesi koos võistelnud vaid korra Portugalis.

«Mulle see ei meeldi. Ma arvan, et kõik peaksid tegema samu rallisid. Igal pool peab kiire olema,» ütles Solberg portaalile DirtFish. 

Ka Rossel nägi sarnaselt Solbergiga vajadust reegleid muuta: «Pole lihtne teada, kus sa meistrivõistluste arvestuses paikned. Minu jaoks pole see loomulik.»

Andreas Mikkelsen on varem palunud FIA-l (Rahvusvaheline Autoliit) leida viis, kuidas kõik WRC2-sarja tiitlipretendendid saaksid omavahel võistelda õlg õla kõrval samadel rallidel.

Järgmine WRC2-sarja ralli sõidetakse septembri alguses Kreekas.

Tagasi üles