Eestil tuleb discgolfi MM-tiitlit kaitsta ilma Tattari ja Lättita (1)

Copy
Kristin Tattar
Kristin Tattar Foto: Kermo Benrot

Eesti Discgolfi Liit kinnitas novembri alguses Austraalias toimuvale discgolfi võistkondlikule MMile mineva koondisesse, kuhu olude sunnil ei kuulu meie paremad Kristin Tattar ja Silver Lätt.

Meesteklassis esindavad meid viiekordne Eesti meister, hetkel USAs tuuritav Albert Tamm, mullune eurotuuri tšempion, hetkel kõrgeima reitinguga Eesti mängija Mauri Villman ja Kristo Raik.

Naiste seas astuvad võistlustulle kahekordne Eesti meister Kaidi Allsalu, sel ja eelmisel hooajal Euroopas head mängu tegev Anneli Tõugjas-Männiste ning tänavusel Euroopa Discgolfi Festivalil meie naiste parima tulemuse eest hoolitsenud Keiti Tätte.

Lisaks on Eesti esindatud ka MP40 divisjonis, kus starti lähevad mullu enda vanuseklassis meistriks tulnud Priit Randes ja Aimar Alesmaa. Kokku seega kaheksaliikmeline koondis, kes on valmis mullust MM-tiitlit kaitsma.

Konkurents maakera kuklapoolel saab aga olema vägev, sest ainuüksi praeguseks on enda osalemist kinnitanud 23 riiki. Nende seas on ka USA ja Soome, kelle mängijad hiljuti nii Tallinnas toimunud Euroopa Discgolfi Festivalil kui ka laiemalt maailmas väga tugevat mängu näitavad ning eestlastele tugevat konkurentsi pakuvad.

Eesti koondise mänedžeri Ralf Rogovi sõnul viibis koondise kokkupanek, kuna nad soovisid ära oodata ka Eesti meistrivõistluste tulemused. «Enne ametlike kutsete saatmist suhtlesin mängijatega, kõik on väga positiivselt meelestatud ja nõus osalema,» sõnas Rogov.

Meie esinumbrid, hetkel USAs toimuval MMil võistlevad Kristin Tattar ja Silver Lätt novembrikuisel võistkondlikul MMil ei osale. Alaliit tõi oma pressiteates põhjustena välja tiheda koduse graafiku ning kattuvad üritused siin- ja sealpool maailma.

Meeste pingereas oli üks koondise kandidaatidest ka noor discgolfar Roland Kõur, kes ei saa aga kahe suurema võistluse vahel koolist aega vabaks võtta. Tema keskendub sügisel seega USA lahtistele meistrivõistlustele.

Puudujatest hoolimata on Eesti koondise koosseis Rogovi sõnul siiski tugev. «Kuigi lootsin sisimas, et Kristin ja Silver osalevad, on meil ikkagi tugev koondis, kes on valmis tiitlit kaitsma,» ütles ta, «ega seal ei saa olla muud eesmärki kui võit!»

Tagasi üles