Keila Korvpallikool sai saaliajad ja võib mängida Eesti-Läti liigas

Copy
Keila Korvpallikooli tegevjuht Tarmo Hein.
Keila Korvpallikooli tegevjuht Tarmo Hein. Foto: Sander Ilvest

Keila korvpallitülis tekkis olukord, kus Keila Korvpallikoolil oli ebaselgus nende esindus- ja U19-vanuseklassi meeskonnale võimaldatavate saaliaegade asjus. Eesti Korvpalliliit ootas kolmapäeval kella 17ks kõigilt Eesti-Läti liigas osalejatelt kinnitust mängusaalide kohta ning on ka Keila KK-lt selle saanud.

Korvpalliliidu peasekretär Gerd Kiili kinnitas Postimehele, et kõigis klubides on selle teemaga asi korras ning alaliit saab tegelda Paf Eesti-Läti liiga ajakava koostamisega.

Keila KK tegevjuhi Tarmo Heina sõnul on nende meeskonna kodumängude saaliajad enamasti laupäeviti ning mõne mängu jaoks on varupäevaks teisipäev. «Meie kodumängude ajad on Keila Tervisekeskus kinnitanud ja korvpalliliidule saatnud,» lausus Hein.

Kevadel Korvpallikoolist lahku löönud ja Pirita Palliklubi litsentsi all jätkav Peep Pahvi juhendatav Keila Coolbet peab kodumänge teistel päevadel.

Kolmapäeva lõuna ajal sai Postimees Keila kogukonna pöördumise linnavalitsuse poole. Seal on kirjas palve leida Keila Korvpallikooli U19 noortele ja esindusmeeskonnale võrdsetel alustel treeningajad MTÜga Keila Basket (meeskond mängib Coolbeti nime all). Milline on olukord treeninguaegadega?

Hein: «Tervisekeskus andis augusti alguses linnale teada, et korvpallikoolil on U19 grupp koos ja treener olemas, mis on alati olnud eelduseks samadel saaliaegadel jätkamiseks. Vastame ka kõigile erinevates kordades toodud tingimustele. Kuna seda kinnitas meile toona ka linnavalitsus, siis me ei osanud kuidagi arvestada, et need ajad tahetakse meilt ära võtta. Pakkusime 7. augustil toimunud neljapoolsel koosolekul välja, et Keila Korvpallikool on valmis Pargimajas esmaspäevast reedeni lühendama kahe noorterühma treeningaegasid 15 minuti võrra, et Pargimajas saaksid esmaspäevast reedeni toimuda nii U19 ja Keila KK esindusmeeskonna kui ka Keila Basketi treeningud. Paraku ei sobi ükski meie pakutud kompromiss.»

Korvpallikooli endine U19-vanuseklassi treener Georg Murakas läks Keila Basketisse ja võttis Heina sõnul treeningrühma osa liikmeid kaasa. «Sellele vaatamata on meil enda U19-vanusegrupp olemas, kellele aga saaliaegasid ei jagu – kuigi tänases linna pressiteates rõhutatakse, et noorte arvelt ei tohi midagi teha. Aga kas meie U19 noorte arvelt on okei seda teha?» küsis Hein.

Kolmapäeva hommikul oli Keila linnavalitsus saatnud pressiteate, kus abilinnapea Maret Lepiksaar rõhutas, et üheltki seni tegutsenud korvpallikooli rühmalt ei võeta treeningaegu ära. Samas Heina öeldust võib U19-vanuseklassi kohta järeldada, et nii ei ole.

Postimees esitas sel teemal Lepiksaarele küsimuse. Avaldame vastuse, kui see saabub.

Keila Korvpallikool koostab oma meeskonda, peatreeneriks on värvatud Andres Sõber.

Tagasi üles