Keila abilinnapea selgitas, mille põhjal eelistati saaliaegade andmisel üht klubi teisele

Copy
Keila Tervisekeskuse saal suudeti mängudeks kahe võistkonna vahel ära jagada. Treeninguaegadega on linnas kehvem seis.
Keila Tervisekeskuse saal suudeti mängudeks kahe võistkonna vahel ära jagada. Treeninguaegadega on linnas kehvem seis. Foto: Madis Veltman

Podisevas Keila korvpallikatlas käib suur vaidlus saaliaegade üle. Korvpallikooli esindajad kurdavad, et linn eelistab Keila Basketit. Asja selgitas abilinnapea Maret Lepiksaar.

«Meil on U19-vanusegrupp olemas, kellele aga saaliaegasid ei jagu – kuigi tänases (kolmapäevases – toim) linna pressiteates rõhutatakse, et noorte arvelt ei tohi midagi teha. Aga kas meie U19 noorte arvelt on okei seda teha?» küsis  Keila Korvpallikooli tegevjuht Tarmo Hein.

Kuidas näeb vaidlusalust küsimust Keila linn?

«Vastavalt huvitegevuse korrale esitavad klubid oma tunniplaani soovid linnavalitsusele huviregistri kaudu. OÜ Keila Tervisekeskus on linnavalitsuse lepingujärgne partner, kelle ülesanne on tunniplaan koostada. Kui klubid kokkuleppele ei jõua, siis peab otsuse tegema linnavalitsus,» selgitas Lepiksaar Postimehele.

Ta jätkas: «25 aastat on klubid jõudnud kokkuleppele, kuid 2024. aastal juhtus esimest korda nii, et klubide koosolekul kokkulepet kahe klubi vahel ei sündinud (ülejäänud klubid said aegade suhtes kokkuleppele). Nii Keila Korvpallikool kui ka Keila Basket on esitanud taotluse Keila Kooli Pargimajas samadele treeninguaegadele U19 rühmale, kusjuures Keila huviregistris U19 võistkonda Keila Korvpallikooli all ei ole (on võistkond nimega 10-12 klass + U19-23). Keila Korvpallikooli nn U19 rühm ei vasta osaliselt nõuetele, sest U23 noormehed ei kvalifitseeru huvitegevuse toetuse kriteeriumide alusel toetuse saajateks.

Eelmisel aastal kuulusid taotletavad ajad Keila Korvpallikooli U19 võistkonnale, kuhu kuulunud poisid asusid 2024. a juunis treenima Keila Basketi all praktiliselt täiskoosseisus (18 poissi ja treener).

Keila Korvpallikool on loonud sisuliselt uue U19 võistkonna, kus on uued mängijad (eelmise aasta nimekirjast vaid 3 poissi). Keila Korvpallikoolil on võimalus leida neile treeninguajad talle kasutada antud aegade ümberplaneerimise teel. 7. augustil Keila Linnavalitsuses toimunud Keila Tervisekeskuse, Keila Basketi, Keila Korvpallikooli ja Keila Linnavalitsuse vahel toimunud kokkusaamisel Keila Korvpallikooli esindaja Tarmo Hein ka kinnitas, et kui U19 poisid oleksid jätkanud tema klubi all, oleks ta teinud samale vanusegrupile uue rühma, nagu ta tänaseks on teinud, siis oleks ta saanud leida treeninguajad mõlemale grupile talle eraldatud aegade hulgast.

Linnavalitsus nõustub seni klubide vahel kehtinud kokkuleppega, et tegutsevatelt rühmadelt, hoolimata sellest, millise klubi all nad tegutsevad, ei võeta saaliaegu ära.»

Hein märkis ka, et ükski korvpallikooli poolt pakutud kompromiss ei ole sobinud. Milline on linna nägemus võimalikust kompromissist?

Lepiksaar: «Tarmo Hein on esitanud meile kaks nn U19 meeskonda puudutavat kompromissi – vähendada 15 minutit laste- ja noorterühmadel treeningaega ja et U19 ajal saab treenida Keila KK esindusmeeskond. Esimese kompromissi puhul kaks klubi omavahel kokkuleppele ei saanud, sest Tarmo Heinal on konkreetsed nõudmised treeningute kellaaegade suhtes, mida soovib ka Keila Basket. Siin tuleb linnal teha kaalutletud otsus ja ettepanek tunniplaani koostamise osas Keila Tervisekeskusele.

Teise kompromissi arvesse võttes oleks linn oma õigusaktidega vastuolus (sest U19 puhul me räägime huvitegevuse toetamise korra alusel baasi jagamisest ning esindusmeeskonna puhul sportmängude esindusmeeskondade toetamise korra alusel baasi tasuta jagamisest).

Kõik kompromissid tulevad kellegi või millegi arvelt.»

Tagasi üles