VIDEO Vägev soolosõit lõi Vueltal kaardid täiesti sassi, Taaramäe ootab oma võimalust

Copy
Ben O'Connor tegi Vueltal vägeva esituse.
Ben O'Connor tegi Vueltal vägeva esituse. Foto: CRISTINA QUICLER/AFP/Scanpix

Hispaania velotuuri kuuenda, 185,5 km pikkuse mägise etapi võitis ülekaalukalt Ben O'Connor (AG2R).

Sõidu esimeses pooles oli üks esimese, hiljem kolm kolmanda kategooria tõusu, sealhulgas finiš. O'Connor sai koos Gijs Leemreizega (Team DSM–Firmenich PostNL) teistelt eest juba üsna varakult. Kui lõpuni jäi 27,5 kilomeetrit, kihutas 28-aastane austraallane üksi minema ning enam tagasi ei vaadanud.

Distantsi 4:28.12ga läbinud O'Connor edestas lähimat jälitajat Marco Frigot (Israel–Premier Tech) 4.33 ja Florian Lipowitzi (Bora–Hansgrohe) 5.12ga. Peagrupp, kuhu kuulus ka varasem üldliider Primož Roglič (Bora–Hansgrohe) lõpetas üle kuue ja poole minuti hiljem.

Pikalt peagrupis loksunud Rein Taaramäe (Intermarché–Wanty) võttis lõpus käigu välja. Ta ületas finišijoone 67. kohal, kaotust võitjale kogunes 13 minutit ja 12 sekundit.

O'Connor pole mees metsast, kuid varasemalt oli tal vaid kaks suurtuuri etapivõitu: Giro d'Italialt (2020) ja Tour de France'ilt (2021). Tõsi neist esimesel lõpetas ta tänavu üldarvestuses neljandana, teisel mõned aastad varem samal kohal.

Vägeva esitusega tõusis austraallane Vuelta kokkuvõttes 23. positsioonilt liidriks. Edu Roglič ees on 4.51. Kolmandat kohta hoiab João Almeida (+4.59, UAE Team Emirates).

Taaramäe langes 47. reale. O'Connorist lahutab 13.40.

Tegemist oli teise tõsiselt mägise etapiga. Homme on kavas kergema profiiliga, 180,5 km pikkune võidusõit.

Tagasi üles