Thibaut Courtois teatas, et ei mängi Belgia eest Domenico Tedesco käe all

Copy
Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

Maailma üks parimaid jalgpalliväravavahte Thibaut Courtois teatas oma Instagrami kontol, et tema koondisekarjäär on praegu läbi.

«Mul on tunne, et olin koondisesärki kandes privilegeeritud olukorras. Ma poleks oma  kujutlustes arvanud, et teen seda rohkem kui sada korda,» kirjutas Courtois.

Koondisekarjääri vähemalt ajutise katkestamise põhjuseks on Belgia peatreener Domenico Tedesco.

«Kahjuks olen treeneriga juhtunud asjade tõttu ning pärast pikka kaalumist otsustanud tema treeneriperioodil koondisesse mitte naasta,» jätkas Courtois.

Klubikoondise tasemel Madridi Reali esindav Courtois on Tedescoga ka varasemalt avalikult tülli läinud.

Väravavaht lahkus meeskonnast 2023. aastal EM-valikmängu ajal, kui treener teda pärast Eden Hazardi karjääri lõpetamist kapteniks ei valinud.

Tedesco väitis toona, et Courtois lahkus, kuna tundis, et talle tehti ülekohut. Väravavaht seevastu eitas seda ja väitis, et põhjuseks oli põlveprobleem.

«Mõistan ka enda vastutust selles asjas (vaidluses),» kirjutas Courtois nüüd.

EMil Courtois ei mänginud. Eelmisel hooajal kimbutasid teda vigastused, kuid ta oli mänguvõimeline finaalturniiri ajal. Belgia väravas mängis aga Koen Casteels.

«Edaspidi minu vähene usaldus treeneri vastu õhkkonda ei mõjuta. Liit mõistab minu otsust ja minu põhjendusi selle valusa otsuse taga,» nentis Courtois.

Courtois on Belgia koondises pidanud 102 kohtumist. 

«Vabandan pettunud fännide ees, kuid see on rahvusmeeskonna jaoks õige otsus,» ütles Courtois.

Tagasi üles