Vaata, kes tuntud eestlastest panevad end Tallinna Ironmanil proovile

Copy
Tallinn IronMan 2023.
Tallinn IronMan 2023. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix Baltics / Scanpix

23.–25. augustil 2024 toimuval IRONMAN Tallinna triatlonifestivalil osalevad tipptriatleedid nii Eestist kui kaugemalt ja stardis on ka mitmed teistest valdkondadest tuntud tegijad. Esimest korda võistleb IRONMAN 70.3 Tallinn Euroopa meistrivõistlustel ka võistluse peakorralda ja endine professionaalne triatleet Ain-Alar Juhanson.

Eesti triatloniparemikust asuvad PRO sarja arvestuses IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistlustel Tallinnas starti Kaidi Kivioja, Henry Räppo, Kevin Vabaorg, Rinel Pius ja Karl Mell. Ühtlasi on Kevin Vabaorg andnud teada, et see on tema viimane võistlus professionaalse triatleedina.

IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluste Tallinna stardinimekirjast võib leida ka teistelt elualadelt tuttavad nimed, nagu näitleja Elina Pähklimägi, endine peaminister Taavi Rõivas, televisiooni saatejuht Hannes Hermaküla, jooksja Roman Fosti, poliitik Jürgen Ligi, meelelahutaja Andreas Melts ja PÖFFi juhatuse liige Mikk Granström. Täispikka distantsi läheb läbima teleajakirjanik Kalev Kruus.

Esimest korda asub IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluste Tallinna võistlusel rajale ka võistluse peakorraldaja ja endine professionaalne triatleet Ain-Alar Juhanson. Ain-Alari eelmine IRONMANi võistlus jääb aastasse 2016, kui ta osales IRONMAN Mallorca võistlusel.

«Siis, kui mina veel professionaalina võistlesin, ei olnud IRONMANi läbimine Eestis kahjuks võimalik. Nii olengi IRONMAN Tallinnal osalemisest unistanud alates ajast, kui selle Eestisse tõime.

Peakorraldajana olen aga olnud korraldamisega hõivatud ja pidanud olulisemaks olla oma tiimi jaoks olemas. Seekord ütlesin tiimile juba aasta aega ette, et soovin ise osaleda ja olen neile väga tänulik, et nad sellega nõus olid. Minu peamiseks motivaatoriks on aga minu neli last. Kui minu isa oli minu jaoks sportlik eeskuju, siis mina soovin ka oma laste jaoks sportlik eeskuju olla,» lisas Ain-Alar.

Triatlonimaailma paremikust osalevad pühapäevasel PRO sarja etapil Kat Matthews (UK), Maja Stage Nielsen (Taani), Els Visser (Holland), eelmise aasta Euroopa meister ja IRONMAN 70.3 Tallinna võitja Pieter Heermeryck (Holland) ja paljud teised.

Täispikal distantsil osaleb ligi 1000 sportlast. IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistlustel osaleb 1500 võistlejat ja 140 meeskonda. Kõige rohkem osalejaid on Eestist, Suurbritanniast ja Soomest. Laupäevasel IRONMAN Tallinna võistlusel toimuvad ka Soome ja Leedu meistrivõistlused. Pühapäevane IRONMAN 70.3 võistlus kuulub Euroopa, Eesti, Läti ja Leedu meistrivõistluste arvestusse.

IRONMAN Tallinna ajakava:

Reede, 23. august 2024

Kell 17 Rocca al Mare IRONKIDSi lastejooksud Rocca al Mare keskuse ees

Kell 19 3,2 km jooks «Liigume Ukraina triatleetide heaks» Rocca al Mare keskuse ees

Laupäev, 24. august 2024

Kell 6.45 IRONMAN Tallinna start Stroomi rannas

Kell 15 IRONMAN Tallinna oodatav esimene lõpetaja Rocca al Mare keskuse ees

Pühapäev, 25. august 2024

Kell 9 IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluse PRO start Stroomi rannas

Kell 10.30 IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluse - vanusegrupi võistlejad

Stroomi rannas

Kell 10.58 IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluse start, võistkonnad Stroomi rannas

Kell 12.30 IRONMAN 70.3 Tallinna esimene meessportlane finišis

Rocca al Mare keskuse ees

Kell 13 IRONMAN 70.3 Tallinna esimene naissportlane finišis Rocca al Mare keskuse ees

Kell 13.15 Lilletseremoonia Rocca al Mare keskuse ees

Kell 14.14 IRONMAN Tallinna autasustamine ja MMi pääsmete lunastamine Unibet Arenal

Kell 19.30 Poolpika distantsi Eesti, Läti ja Leedu meistrivõistluste autasustamine Unibet Arenal

Kell 20 IRONMAN 70.3 Euroopa Meistrivõistluste autasustamine Unibet Arenal

24. augustil toimuv IRONMAN Tallinna võistlus algab 3,8-kilomeetrise ujumisdistantsiga Stroomi rannas, jätkub 180,2-kilomeetrise rattadistantsiga, mis viib osalejad pealinnast välja ümbruskonna asulatesse ja lõpeb 42,2-kilomeetrise jooksumaratoniga, mis koosneb neljast ringist pealinna tänavatel.

25. augustil toimub IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluste Tallinna võistlus, kus osalejad läbivad poole lühema distantsi. IRONMAN 70.3 Tallinn on ühtlasi triatloni Euroopa, Eesti, Läti ja Leedu meistrivõistluste distants ning lisaks toimub esimest korda IRONMANi profisarja võistlus koos otseülekandega. Võistluse finiš on Rocca al Mare keskuse ees. 

23. augustil algusega kell 17 leiavad aset Rocca al Mare IRONKIDSi Tallinna jooksuvõistlused lastele Rocca al Mare keskuse ees, kuhu on oodata 1300 last. Võistlus on tänaseks välja müüdud!

Lisaks põhivõistlusele toimub 23. augustil kell 19 3,2-kilomeetrine heategevussündmus «Liigume Ukraina triatleetide heaks», mille osavõtumaks läheb kogu ulatuses annetuseks.

Tagasi üles