Suvebiatloni MMil eestlannadest parima koha saanud Külm: hea treening, aga meie ala on ikka talvel

Copy
Susan Külm (vasakul).
Susan Külm (vasakul). Foto: Eero Vabamägi

Reedel jätkus Otepääl suvebiatloni MM, kus naiste supersprindi finaalis sai parima eestlannana Susan Külm 10. koha.

Maailmameistriks kroonitud slovakitarile Paulína Batovska Fialkovále (21.55,5) kaotas eestlanna üle minuti. Nelja lasketiiru (1+1+0+2) peale pidi Külm käima neljal trahviringil.

«Liiga palju tuli trahve, 80 protsenti tabavus, võiks olla vähemalt 90 protsenti, siis ma saaks rahule jääda. Praegu olid siin keerulised tuuleolud. Väike tuul juba mõjutab väga palju seda, kuhu kuul läheb. Esimese tiiru info ma sain, minu loogika vastu see käis natukene, ei olnud päris nii nagu ma arvasin, et ta võiks olla. Eks ma pärast Indrekuga (Tobreluts, Külma treener -toim.) pean arutama mis, kus ja kuidas edasi,» sõnas Külm pärast võistlust.

Mis seis on tal praegu augustikuu keskel võttes arvesse, et paar kuud tagasi käis ta alles operatsioonil? «Saan võistleda ja jõuan finišisse välja. Ma ei usu, et midagi valesti oleks teinud või nii. Need on augustikuu võistlused. See on hea treening. Meie ala on ikka talvine laskesuusatamine, siis kui ülejäänud maailma ka kohal on. See (suvebiatloni MM -toim) on hea treening lihtsalt. Kükitada mugavalt veel ei saa, aga palju mul seda ikka vaja on. Jooksus ja kõik sellised asjad on täitsa normaalsed. Ma usun, et parem kui enne operatsiooni,» lausus eestlanna.

Järgmisena ootab nii Külma kui ka teisi Eesti koondislasi ees sprint, mis peetakse laupäeval meeste arvestuses kell 14.45 ja naiste arvestuses kell 17.00.

Tagasi üles