Vehklemisbossid jätkavad Venemaa ees pugemist

Copy
Vehklemine (pilt on illustratiivne).
Vehklemine (pilt on illustratiivne). Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Vehklemisliidu (FIE) juhtkond jätkab Venemaa ees pugemist: hiljuti langetati kaks äärmiselt vastuolulist otsust.

Esiteks nimetati FIE Kuulsuste Halli üks Venemaa vehklemisveteran Jury Sisikin. Teiseks tunnistati 28 Venemaa veteranvehklejat AIN-ideks (loe: neutraalseteks sportlasteks) ja seega saavad nad võistelda ka veteranide MMil.

2024. aasta veteranide vehklemise MM toimub oktoobris Dubais.

Vehklemisliit on küsitavate otsuste poolest silma paistnud ka varem. Näiteks eelmisel aastal kirjutas Postimees sellest, kuidas Rahvusvahelise Vehklemisliidu otsus lubada Venemaa ja Valgevene sportlased tagasi rahvusvahelisele areenile mõjus Euroopale külma dušina. FIE oli üks esimestest alaliitudest, kes säärase otsuse tegi.

Sellega kaasnes väga palju poleemikat: näiteks eelmise aasta juulis aset leidnud vehklemise MM-il diskvalifitseeriti Ukraina espadronivehkleja Olha Harlan, sest ta ei nõustunud Venemaa sportlasega matši järel kätt suruma. Olgu öeldud, et mõned päevad hiljem hiljem otsustas FIE läbi viia reeglimuudatuse, mis tegi matšijärgsed käepigistused valikuliseks.

Märksõnad

Tagasi üles