MMi supersprindis üheks favoriidiks peetud Fabien Claude: tippu jõudmiseks pelgalt vendlusest ei piisa

Copy
Fabien Claude
Fabien Claude Foto: Eero Vabamägi

IBU suvebiatloni maailmameistrivõistlused Tehvandi Spordikeskuses jätkusid reedel, 23. augustil täiskasvanute supersprintidega. Parimate eestlastena saavutasid nii Rene Zahkna kui Susan Külm supersprindi finaalis 10. koha. Üheks favoriidiks peetud Fabien Claude pidi leppima 11. kohaga.

Meeste arvestuses läks supersprindi kuldmedal Ukraina sportlasele Dmõtro Pidrutšnõile, kes eksis lasketiirus vaid ühe korra. Hõbemedali võitis samuti Ukraina sportlane Artem Tõštšenko (1; +5.2) ning pronksmedali tšehh Tomáš Mikyska. Eestlastest oli parim Rene Zahkna, kes lõpetas võistluse 10. kohal (5; +43.1).

Supersprindi finaalis 11. koha saavutanud Prantsuse koondislane Fabien Claude kirjeldas võistlust kui äärmiselt kiiret. «Võistlus oli väga intensiivne. Kindlasti on hetkel periood, mil ma pole harjunud sellise pingutusega. Tulin siia selleks, et nautida suurvõistluse atmosfääri ja mul on hea meel, et selle leidsin,» võttis Claude võistluse kokku.

Fabien pole ainus Claude, kes täna stardis oli. Ka tema vennad Florent ja Emilien on Otepääl võistlustules. «Naljatleme omakeskis, et see on meie pereäri,» muigas Claude. «Usun, et kindlasti on see meie eelis, et saame omakeskis treenida ning ka üksteise vastu võistelda, kuid tippu jõudmiseks ainult vendlusest ei piisa,» tunnistas ta. Belgia koondist esindav Florent Claude ning Prantsusmaa eest võistlev Emilien Claude piirdusid täna eelsõitudega. «Kahjuks olin küll mina täna ainus, kes finaali jõudis, kuid see on laskesuusatamine. Loodan, et homme saame juba üheskoos parimate kohtade eest võidelda,» ütles Claude.

Naiste arvestuses tõusis esikohale slovakk Paulina Batovska Fialkova, kes eksis lasketiirus ühe korra. Teise koha saavutas soomlane Suvi Minkkinen (1; +11.5) ning kolmanda Tšehhi laskesuusataja Lucie Charvatova (5; +20.2). Eesti naistest oli parim 10. koha saavutanud Susan Külm (4; +1:06.5). Talle järgnesid Johanna Talihärm 13. kohal (4; +1:22.8) ning Tuuli Tomingas 23. kohal (6; +2:06.6).

Suvebiatloni maailmameistrivõistlused jätkuvad juba laupäeval, 24. augustil, kui selgitatakse välja nii juunioride kui täiskasvanute sprindi maailmameistrid. Võistlustele saab kaasa elada nii lasketiirutribüünilt kui rajalt. Õhtul pakuvad kontserdielamusi nublu ja Curly Strings, vahendab Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon pressiteates. Rohkem infot leiab võistluste kodulehelt biathlonotepaa.com.

Märksõnad

Tagasi üles