Jüri Vipsi viimane võimalus: tahan kõigile meelde tuletada, et oskan sõita

Copy
Jüri Vips aasta tagasi IndyCar sarjas.
Jüri Vips aasta tagasi IndyCar sarjas. Foto: Kenneth L Weisenberger Grindston/ASP/Scanpix

Jüri Vips saab end sel nädalavahetusel proovile panna USAs Portlandis, kus peetakse vormelisarja IndyCar hooaja 14. etapp.

Hiljuti 24. sünnipäeva tähistanud eestlane sai Rahal Letterman Lanigan Racingu (RLL) masinaga esimese karastuse mullu. Ta lõpetas võistlused 18. ja 24. kohaga. Nüüd istub Vips taas tiimi neljandasse vormelisse.

USA meedia andmetel on see meie mehe viimane võimalus end tõestada. Kuuldavasti on 2025. aastaks RLL sõlminud lepingu vaid Graham Rahaliga. Ehk tuleb vaid ise tegija olla.

«Turul käib praegu suur liikumine ning paljud andekad sõitjad on vabad. Ütleks, et minu võimalus poleks saanud saabuda paremal ajal. Loodetavasti suudan kõigile boksis olijatele meelde tuletada, et oskan sõita ja hoian oma nime pildis,» rääkis Vips portaalile RACER.

Ta tegi debüüdi sel samal Portlandi ringrajal eelmise aasta septembri hakul ning võistles ka nädal hiljem Monterey's. Vips näitas lubavaid märke, ent uueks hooajaks siiski lepingut ei teeninud. 

«Oleme aasta jooksul simulaatoris päris palju sõitnud. Kahjuks polnud Portlandi rada Honda süsteemis. Aga ausalt öeldes tunnen end palju rohkem valmis kui mullu. Jah, ma pole küll terve aasta sõitnud, aga tunnen juba rada ja suudan seoseid luua,» arutles Vips.

«Olen nüüdseks IndyCari nädalalõppu kogenud, nii et tean, kuidas ja millises rütmis töö käib. Aga kindlasti pole lihtne. Tunnen sõitmisega kaasnevast lihasmälust puudust.»

Ta usub, et hea õnnestumise korral on võimalik pürgida esikümnesse. 

Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva peeti Portlandis vabatreening. Seal näitas Hondaga kihutav Vips 28 mehe konkurentsis 20. aega (59,0610). 33 ringi läbinud eestlane kaotas parimale, Scott McLaughlinile alla sekundi.

Seljataha jäi üks tiimikaaslane, 24. kohal lõpetanud Rahal (59,1234). Pietro Fittipaldi oli 12. (58,8362) ja Christian Lundgaard 13. (58,8759).

Lisaks kvalifikatsioonile ja võistlussõidule ootab nädalavahetusel ees veel üks vabatreening.

Tagasi üles