Kristjan Ilves alustas suvist GP-sarja tugeva hüppega

Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk

Sel nädalalõpul peetakse Austrias Tschaggunsis kahevõistluse suvise Grand Prix sarja esimene etapp. Kristjan Ilves oli eelvõistlusel (PCR) teine.

Meie esinumber lendas HS103 mäel 100 meetrit. Täpselt sama tulemuse sai kirja ka Thomas Rettenegger, aga austerlane edestas üldpunktidega Ilvest 143,9 vs. 138,5. Kolmanda koha sai Martin Fritz (99 m, 135,4 silma). 

Huvitaval kombel ei saanud ebakorrektse võistluskombe tõttu tulemust kirja koguni 13 kahevõistlejat. Nende sekka kuulus ka olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister Jens Lurås Oftebro.

Meenutame, et PCRi resultaati kasutatakse juhul, kui põhivõistluse päeval ei saa mingil põhjusel hüppeid läbi viia. Sel juhul pääseks Ilves homme 10 km rullirajale 22 sekundit pärast Retteneggerit. Fritz stardiks 12 sekundit pärast eestlast.

Kõige teravamast tipust pole Austrias stardis norralasi Jarl-Magnus Riiberit ja Jørgen Graabakit ning austerlast Johannes Lamparterit. Konkurents on siiski päris tihe.

Suvine GP koosneb kolmest etapist. Alustatakse Tschaggunsis, mõni päev hiljem võetakse mõõtu Saksamaal Oberstdorfis ning järgmise nädala pühapäeval lõpetakse Prantsusmaal Chaux-Neuve'is.

Kristjan Ilves suvisel GP-etapil.
Kristjan Ilves suvisel GP-etapil. Foto: Flawia Krawczyk
Tagasi üles