GALERII Kaks Eesti noort laskesuusatajat jõudsid kodusel MMil 20 parema sekka

Copy

Täna jätkus Otepääl suvebiatlioni MM, kus meesjuunioride sprindis said Mark-Markos Kehva 15. ja Rasmus Tiislär 16. koha.

Juunioride maailmameistritiitli pälvis ukrainlane Vitalii Mandzyn (18.28,9, 0+0). Hõbeda sai norralane Haavard Tosterud (+41,3; 2+0) ja pronksi viimase kaasmaalane Sivert Gerhardsen (+51,1; 1+0). Liidrile 1.48 minutiga kaotanud Kehva jäi enda sooritusega rahule: «Siin kõik sportlased ütlevad, et suvebiatloni MM pole tulemuslikult peamine eesmärk. Mina ütlen täpselt sama.»

Lamades lastes pidi Kehva minema kahele trahviringile, kuid püstitiirus pääses ta puhaste paberitega. «Ma olen õnnelik, et enda kohta tegin maksimaalselt hea võistluse. Need kaks lamades eksimust on nagu on. Sõidu poolest võtsin maksimusi välja. Sellega ma olen 100 protsenti rahul. 

Vaadates mu talve, kus suusasõit oli allapoole igasugust arvestust, oli siin kodusel MMil eesmärk leida võistlusel sellised head taktikad. Ilusti, stabiilselt ja ühtlase kiirusega lõpuni sõita. Täna ma seda suutsin. Ma ei sea endale tulemuslikult eesmärke, aga vaadates eilset (Kehva sai meesjuunioride supersprindi finaalis 8. koha -T.G), siis ühe korra esikümnesse tahaks veel saada. Kui on varianti homme, siis sooviks ikka ühe lillekimbu vanaemale viia,» viitas Kehva medalitseremooniale, kuhu pääsevad kuus kõige kiiremat noormeest.

Tiislär (+1.50; 1+1) rääkis pärast jõupingutust, et võistlus oli raske, aga sprint on talle alati meeldinud. «Enam vähem tuli välja, et muljed on päris head isegi. Kõige kergemad olud siin lasketiirus polnud, et tuul mängis oma rolli. Minu taseme kohta on see täitsa normaalne tulemus. Suur vahe superspirndi ja sprindi vahel on see, et esimeses võistlevad sportlased koos ja seal pead ainult endale keskenduma. Sprindis on veidi lihtsam, et lasketiirus su kõrval teisi mehi pole ja ei pauguta samal ajal,» märkis ta.

Teistest eestlastest sai Rasmuse kaksikvend Ramses Tiislär 37. (+3.19; 1+1), Rasmus Vainomäe (+5.28; 2+2) 59. ja Oskar Orupõld (+5.34; 3+1) 60. koha.

Järgmisena ootab meie noormehi ees jälitussõit, mis peetakse homme Tehvandil kell 10.30.

Tagasi üles