Teist korda kodusel MMil esikümne koha saanud Külm: tööd tuleb teha veel kõvasti

Copy
Susan Külm
Susan Külm Foto: Eero Vabamägi

Täna jätkus Otepääl suvebiatloni MM, kus naiste sprindis sai parima Eesti laskesuusatajana Susan Külm 7. koha.

Maailmameistriks krooniti lasketiirus veatult esinenud tšehhitar Tereza Vobornikova (16.48,5), kellele kaotas belglanna Lotte Lie vaid 0,1 sekundiga (0+0). Poodiumi viimase koha hõivas slovakkitar Paulina Batovska Fialkova (+13,5; 0+1).

Liidrile kaotas Külm 38,2 sekundiga. Eestlanna pidi peale esimest lasketiiru ühele trahviringile minema, kuid teises tiirus ei jätnud ta ühtegi märki püsti.

«Suvevormi kohta on see hea. Talvel loodaks, et ma olen tihedamas konkurentsis samadel kohtadel. Natukene on mul ebakindlus selle lamades laskmise ees. Püstitiirus ma võtsin rahulikumalt. Tahtsin kindlalt viiest viis lasta ja polnud nõus trahvi võtma. Sellega ma jäin rahule,» märkis ta.

Terve päev kiusas lasketiirus sportlasi tugev tuul. Külma sõnul tuli ta tugeva tuulega sisse, kuid siis kui ta laskma hakkas tuul raugenes.

Laupäeva õhtul sprindis saadud 7. koht on juba teine kord kui Külm on Otepää MMil esikümnesse murdnud. Eile sai ta 10. koha supersprindi finaalis. Kodusel suurvõistlusel tehtud esitused on olnud eestlannale ootuspärased, kuid tööd tuleb tema sõnutsi teha veel kõvasti. 

Mis hinnangu sa oma vormile siin augusti lõpus annad? «Tubli neli,» vastab Külm

Lisaks olid eestlastest võistlustules ka Regina Ermits (27. koht), Hanna-Brita Kaasik (40. koht), Johanna Talihärm (42. koht), Tuuli Tomingas (49. koht) ning Grete Gaim (62. koht).

Suvebiatloni MM jätkub homme, kui peetakse ühisstardist sõidud. Naiste arvestuses võisteldakse kell 16.45

Tagasi üles